Rimpelrock ontgoochelt niet met 27.000 bezoekers

Rimpelrock: Tom Jones zet voor, Marco Borsato kopt binnen

Tom Jones: loepzuivere stem, vettige lach, en vanop de eerste rij bewonderd door die andere 72-jarige: Will Tura. Foto: 'cia Jansen

HASSELT - ‘You can leave your hat on’, zong Tom Jones (72) gisteravond. Op Rimpelrock is dat geen probleem: daar is een gek hoedje standaard. Met 27.000 bezoekers en een héél sterke Marco Borsato was dit een voltreffer.

Over Tom Jones kun je veel zeggen. Dat hij na zijn optreden meteen in een Mercedes stapte om weg te scheuren. Dat hij slechts één onderbroek toegegooid kreeg. Dat hij de vlakte met 27.000 toeschouwers in Hasselt niet liet ontploffen. Maar zijn versheidsdatum heeft de man niet overschreden. What’s new pussycat, The green green grass of home, Sex bomb, Delilah: het was allemaal loepzuiver gezongen. Met een lach vettiger dan het haar van vettige Swa van frituur Ossenvet was het plaatje compleet: deze 72-jarige kan het nog.

Haperende microfoon

Die àndere 72-jarige ook, trouwens: Will Tura. Ook op Rimpelrock en na zijn optreden een aandachtige toeschouwer van leeftijdsgenoot Tom Jones. Veel gelachen bij Tura, trouwens. ‘Ik heb in dit vak een nieuw talent ontmoet’, zei hij. ‘Sandy’, schreeuwden een paar mannen vanuit het publiek. Nee, zei Will doodernstig over zijn dochter: ‘Sandy is thuis.’ Waarop Will een gesmaakt Engels-Russisch ­duet zong met bariton Andrei Lugovski: My way klonk ondanks een haperende microfoon best genietbaar.

Dat Rimpelrock de hoogmis is van de foute muziek, zoals Radio 1 het gisteren verwoordde, klopt natuurlijk voor geen meter. Zelfs schlagerzanger Christoff zat ‘juist’. In de vroege namiddag liet hij het publiek Happy birthday zingen voor zijn zus Lindsay, die gisteren 34 werd. Christoff hees ook een hoop vrienden op het po­dium, van Dana Winner tot The Sunjets en Kathleen (ex-K3). Alle Vlaamse artiesten werden trouwens na het optreden van Will Tura opgetrommeld om samen met de meester Hoop doet leven te zingen voor de slachtoffers van Pukkelpop.

Uiteraard was Rimpelrock gisteren ook een feest voor de fans van The Hollies, de groep uit de jaren zestig van The air that I breathe. Maar het enige vuurwerk kwam gisteravond van een Nederlander met krullen: Marco Borsato (45), de hoofdact van de avond. Prachtig hoe hij iedereen mee kreeg met Rood en vervolgens Dromen zijn bedrog in twee versies over de menigte liet leeglopen: eerst op zijn sokken in een trage versie en dan volle bak met de luidsprekers open. Puntje bij voor Marco en voor Rimpelrock: dit was een festival om door een ringetje te halen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees