Waterrecreanten nemen duik om officiële opening te vieren

Zwembad Duinenwater krijgt eerste vuurdoop

© nmi

© nmi

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

250 waterratten hebben zaterdag als eerste een duik mogen nemen in het nieuwe zwembad Duinenwater dat vandaag voor het eerst open is voor het grote publiek.

NORBERT MINNE

Met een druk op de knop hebben burgemeester Leopold Lippens en de 95-jarige voormalige zwemleraar van La Reserve, Constant Devroe, het startschot gegeven voor de officiële opening van het zwemcomplex Duinenwater.

Het idee om een nieuw zwembad te bouwen dateert al van 11 jaar geleden met de sluiting eind vorige eeuw van de Swimmingpool. Met de sloop ervan acht jaar geleden moesten de inwoners van de badstad naar Blankenberge of het Nederlandse Oostburg trekken om te zwemmen. Nu ruim twee jaar na de start van de werken werd het nieuwe zwemparadijs geopend.

Duinenwater is meer dan een gewoon zwembad met een 25 meter wedstrijdbad. Het beschikt ook over een spectaculair glijbanencomplex dat na München het grootste in Europa is, een recreatiegedeelte, een uitgebreide wellnesszone en een groots fitness- en indoor cycling ruimte. Op de site van Sportoase Duinenwater komt er nog een jeugdcentrum en in september bouwt Lakeside Paradise nog een clubhuis en jeugdhotel.

Veel inwoners hadden bij de bouw heel wat vragen over hoe het nieuwe zwembad er zou gaan uitzien. ‘Een megaproject dat een enorme indruk nalaat en die past in de visie van de kustgemeente’, klonk het bij veel bezoekers tijdens de twee opendeurdagen. Ook bij de eerste 250 waterrecreanten, waaronder Hot Marijke, waren de reacties zeer positief.

‘Voor de opening moesten wij naar het zwembad in De Haan dat een verloederde indruk nalaat of Blankenberge dat niet kindvriendelijk is. Door de talrijke mogelijkheden vormt Duinenwater een pluspunt voor de badstad. Het is het mooiste zwembad dat ik ooit heb gezien en ik zal in de toekomst nog komen zwemmen met mijn zoontje Adam’, vertelt Hot Marijke.

Christophe Trio was er als de kippen bij om een zwemticket te bemachtigen voor de opening. ‘Ik was de laatste die uit het openluchtzwembad Swimmingpool ben gestapt. Als inwoner kon ik de kans niet laten voorbijgaan om als eerste in het nieuwe zwembad te duiken. Het is indrukwekkend en een parel aan de kroon van de badstad’, weet Christophe Trio.

‘Duinenwater is een allweather infrastructuur geworden die een toeristische meerwaarde is voor de kustgemeente’, stelt voorzitter van de dienst Toerisme Daniel Despeigelaere.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs