Natuurbranden maken Canarische eilanden tot 'een hel'

De hoge temperaturen en de harde wind hinderen de strijd tegen de natuurbranden op de Canarische Eilanden. Dat hebben de Spaanse autoriteiten zondag gezegd. Het vuur bedreigt een aantal nationale parken en meer dan 4.700 mensen moesten worden geëvacueerd.

Op La Gomera flakkerde door de hitte een bosbrand opnieuw op die de brandweer eerder onder controle had gekregen. De vlammen gaan ook tekeer in het nationaal park Garajonay, dat behoort tot het wereldnatuurerfgoed van Unesco.

Op het eiland Tenerife verwoestte het vuur circa 300 hectare bos in de regio rond Santiago del Teide.

Uit voorzorg hebben de lokale autoriteiten op La Gomera en Tenerife meer dan vierduizend mensen geëvacueerd. 'We leven in een hel, we hebben de centrale regering om meer middelen gevraagd om het vuur te bestrijden', aldus Casimimo Curbelo, regeringsleider op La Gomera.

Heel Spanje kreunt onder de ergste droogte in ongeveer 70 jaar. Tussen 1 januari en 5 augustus werd in het hele land al 132.200 hectare vegetatie verwoest door branden.

Verlossing in Griekenland

In Griekenland daarentegen viel in de nacht van zaterdag op zondag eindelijk regen. Die droeg ertoe bij dat een gevaarlijke bosbrand op het Noord-Griekse schiereiland Chalkidiki bedwongen raakte. De brand woedde sinds vier dagen in de regio rond het orthodoxe klooster Berg Athos.

Nadat de thermometers in Griekenland de voorbije dagen steeds meer dan 40 graden hadden aanwezen, duiden ze zondag een aangename 32 graden aan.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees