Leger Egypte doodt opstandelingen in Sinaï-woestijn

Leger Egypte doodt opstandelingen in Sinaï-woestijn

Foto: EPA

Het Egyptische leger heeft zondag aanvallen uitgevoerd op schuilplaatsen van opstandelingen in de stad El-Arish in de noordelijke Sinaï-woestijn. Daarbij kwamen zeven opstandelingen om het leven. Dat hebben anonieme bronnen bij de veiligheidsdiensten gezegd.

Vorig weekend werd een controlepost van het leger in de Sinaï aangevallen. Daarbij kwamen zestien Egyptische militairen om het leven. Na de aanslag is het Egyptische leger begonnen met een militaire campagne tegen de extremisten in de Sinaï.

Sinds de val van president Hosni Mubarak is in het gebied een machtsvacuüm ontstaan, waar allerlei extremistische moslimgroeperingen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Zondag was het de eerste keer sinds de start van het offensief dat er dodelijke slachtoffers vielen.

Drie agenten verloren eerder zondag het leven toen ze achter een groep extremisten aanzaten. De auto waarin de drie agenten zaten sloeg over de kop. Vier andere inzittenden raakten gewond.

Zaterdag hebben de Egyptische autoriteiten vijf opstandelingen aangeklaagd voor het trainen van jihadistische strijders. De aanklachten houden verband met de aanslag op de controlepost. Een aantal opstandelingen wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op politiebureaus, mensenhandel en wapensmokkel tussen Egypte, de Gazastrook en Israël.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees