Vrachtwagenparking op komst op Zwaarveld

Vrachtwagenparking op komst op Zwaarveld

'Het is goed dat de gemeente de vrachtwagens op het Kaaiplein verwijdert', zegt Roger Lenssens. Foto: wj

HAMME -

Nog dit jaar legt de Hamse Investeringsmaatschappij een vrachtwagenparking aan onder een van de windturbines in het industrieterrein Zwaarveld.

De eerder uitgetekende plannen kunnen worden uitgevoerd, nu de Vlaamse regering een subsidie van bijna een half miljoen euro heeft toegezegd.

‘De uiteindelijke uitvoerder is de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij, die vanuit het Vlaamse Gewest instaat voor een subsidie van bijna zestig procent’, zegt schepen voor Financiën en Ruimtelijke Ordening Frans Van Gaeveren (Open VLD), ook voorzitter van de HIM.

‘De realisatie van de vrachtwagenparking heeft enige tijd op zich laten wachten, want we wilden in aanmerking komen voor overheidssteun. Met dit project willen we de parkeerproblemen voor vrachtwagens, onder meer op het Kaaiplein, oplossen.’

In het Zwaarveld komt een afgesloten terrein met camerabewaking. In totaal zullen 38 parkeerplaatsen worden aangelegd, goed voor een investering van 800.000 euro.

De bewoners van het Kaaiplein reageren opgelucht. ‘Toen we hier kwamen wonen, keken we uit op de kade met tonnen zand en keien’, vertelt Rober Lenssens.

‘Jaren later zijn de vrachtwagens gekomen. Ik was zelf een trucker en weet dat je de wagens ergens moet kunnen stallen. Maar het is goed dat de gemeente een alternatief heeft gevonden.’

Binnen het plan Hamme 2020 plant het gemeentebestuur een totale heraanleg van het Kaaiplein aan de Durme.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio