EVA vervangt doodgebloed Kristalhelder

EVA vervangt doodgebloed Kristalhelder

Marc Rego wil een stem geven aan alle Alkenaren. Foto: if

Alken -

Schepen Marc Rego (51) verlaat Open VLD en wordt lijsttrekker voor EVA bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Koen Vandenhoudt (27) duwt de lijst.

EVA, Echt Voor Alken, is volgens Rego 'een lokale partij waarop de Alkenaren kunnen rekenen’. ‘Onze gemeente moet terug naar haar politieke roots gaan. We voelden na de vorige verkiezingen dat de Alkenaar nood heeft aan een lokale partij die echt voor Alken aan politiek doet’, aldus de lijsttrekker. ‘Kristalhelder, dat toen opkwam, is vandaag doodgebloed. Wij willen de kiezers een echt lokale stem geven. Werkgelegenheid, sport en veiligheid zullen de rode draad zijn doorheen ons programma.’

In 2007 verving Kristalhelder de Open VLD in de bestuursmeerderheid. De drie Open VLD-schepenen bleven wel op post. Al was dat zonder noemenswaardige bevoegdheden. De breuk tussen CD&V en SP.A enerzijds en de Open VLD werd definitief toen de liberalen weigerden om de opcentiemen te verhogen om zo uit de rode begrotingscijfers te geraken. Nauwelijks enkele weken na de ondertekening van een intentieverklaring stapte Kristalhelder al uit de bestuursmeerderheid. ‘We kwamen er snel achter dat we onze programmapunten niet konden realiseren’, klonk het toen.

Ondertussen doet iedereen wat ‘zijn ding’ en vormen CD&V, SP.A en enkele onafhankelijken de nipte meerderheid in Alken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio