Al 270 dieren hebben ander baasje

Helping Dogs geeft honden nieuwe thuis

Helping Dogs geeft honden nieuwe thuis

Filip Cnudde en Linsay Lusyne zetten zich met hart en ziel in voor hun honden. Foto: ram

Wechelderzande -

Twee jaar geleden hebben enkele vrijwilligers de vzw Helping Dogs opgericht. De vzw heeft haar thuisbasis in Wechelderzande, maar is actief in heel Vlaanderen. Ondertussen heeft Helping Dogs al voor 270 honden een nieuw baasje gevonden.

Helping Dogs is voornamelijk bedoeld om honden te helpen die door omstandigheden niet meer bij hun baasjes kunnen blijven. ‘De gemakkelijkste oplossing is om de hond dan naar het asiel te brengen en soms ook te laten inslapen’, zegt Filip Cnudde van Helping Dogs. ‘In een asiel krijgt een hond te maken met stress, maar bij ons kan het dier tijdelijk terecht in thuisopvang. Het voordeel is dat hij zich rustiger en in een huiselijke situatie kan tonen aan kandidaat-adoptiegezinnen, waardoor hij sneller een nieuwe thuis kan vinden. We gaan na of er een klik ontstaat tussen de hond en de potentiële nieuwe baasjes.’

De voorbije twee jaar hebben al 270 honden op deze manier een nieuw baasje gevonden. De vzw blijft na de adoptie het dier ook verder opvolgen. ‘Na enkele maanden gebeurt een eerste nacontrole bij het adoptiegezin. We proberen ook te vermijden dat de oorspronkelijke baas na enkele weken de hond al gaat bezoeken in zijn nieuwe thuis, want dat is heel verwarrend voor het dier’, zegt Filip Cnudde.

De vzw Helping Dogs is zeer tevreden dat al 270 honden aan een nieuwe thuis zijn geholpen. ‘Het komt zelden voor dat de honden door het adoptiegezin worden teruggebracht’, zegt Linsay Lusyne. ‘We hebben momenteel een tiental opvanggezinnen. Meestal verblijft een hond daar enkele weken in afwachting van een adoptiegezin.’

Op 23 september organiseert Helping Dogs een adoptiedag in Merelbeke. Daar kan iedereen kennismaken met de adoptiehonden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio