Familielid nog altijd in shock in ziekenhuis

Kleuter sterft onder terreinwagen van familielid

HERSELT/MALLE -

In Herselt is zondagnamiddag een tragisch ongeval gebeurd. De 3-jarige Iliana De Cock overleed na een aanrijding door de terreinwagen van een familielid.

De familie De Cock uit Malle was zondag op familiebezoek in Herselt. Op de oprit van de woning in Wezel, een zijstraat van de Blaubergsesteenweg, liep het rond 15.30 uur mis. Iliana liep op de oprit van de grootouders toen een familielid met een terreinwagen wilde vertrekken. De bestuurster heeft het meisje niet opgemerkt omdat ze waarschijnlijk te dicht tegen het voertuig stond en dat had noodlottige gevolgen.

Spijtig ongeval

‘Dit is een spijtig ongeval dat gebeurd is op privé-terrein’, zegt burgemeester Luc Peetermans (CD&V) van Herselt. ‘De familie heeft onmiddellijk geprobeerd het meisje te reanimeren, maar dat is helaas niet gelukt. De hulpdiensten waren ook meteen ter plaatse, maar ook zij konden geen hulp meer bieden. Het is in elk geval duidelijk dat de bestuurster van de auto niets kan verweten worden. Het is al heel erg om dit in familiekring te moeten meemaken.’

Het parket van Turnhout bevestigt dat de bestuurster vrijuit gaat. Op basis van de eerste vaststellingen wordt kwaad opzet uitgesloten en het gaat dus om een tragisch ongeval. Wat er precies is misgelopen, moet nog onderzocht worden. De dame die het kindje aanreed verblijft nog steeds in shock in het ziekenhuis, maar zal niet vervolgd worden voor het ongeval.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio