Nieuw plan voor Koeybleukenloop

Turnhout -

Na herhaaldelijk buurtprotest over de heraanleg van de Koeybleukenlaan in Turnhout heeft het stadsbestuur het plan aangepast.

De Koeybleukenloop ligt in de omgeving van het vroegere militaire domein FRAC. De stad wil de Koeybleukenloop, die momenteel nog is aangesloten op het rioleringsnet, afkoppelen en laten aansluiten op de Bossenloop die uitmondt in de Aa. De nieuwe Koeybleukenloop zou aangelengd worden tussen de spoorweg en het fietspad dat evenwijdig loopt met de spoorlijn. Hiervoor zouden voor het traject van de Hertenstraat tot aan de Tieblokkenlaan, alle 244 bomen tussen het bestaande fietspad en spoorlijn gerooid moeten worden.

Deze plannen stuitten op heel wat verzet bij de omwonenden, die vinden dat door het verdwijnen van de bomen de groenbuffer tussen hun tuinen en het fietspad, de spoorweg en de bedrijven op de FRAC zal verdwijnen. De stad heeft nu na het protest de plannen aangepast.

Beetje snoeien

‘De bomenrij blijft volledig behouden en dus ook de privacy voor de bewoners blijft’, zegt Marc Machielsen van de Milieudienst. ‘De gracht komt nu aan de overkant van de spoorweg te liggen aan de kant van de kmo-zone FRAC. Ter hoogte van de oude overweg zal er dan een duiker geplaatst worden onder de spoorweg om daarna de Koeybleukenloop te laten aansluiten op de Bossenloop.’

Mogelijk gaat de NMBS nog wel wat snoeien in de bomenrij, maar dat zal niet zo drastisch zijn. De stad heeft ook al een oplossing gevonden voor het vele zand dat zal opgegraven worden voor de gracht. Het zand wordt gebruikt om het (kletsnatte) voetbalveldje op de FRAC op te hogen. Daar komt een speelberg voor de kinderen. Die berg zal ingezaaid worden met gras.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio