Kunstexpo aan steenbakkerij

Kunstexpo aan steenbakkerij

Nina Baveghems en Danny Van den Broeck. Foto: credit

Denderhoutem -

Op Halfoogst, woensdag 15 augustus, kan iedereen terecht in de steenbakkerij van de familie Van den Broeck in de Borrekent in Denderhoutem voor een bijzonder project. Onder de noemer Kunst en Steen stellen Nina Baveghems en Danny Van den Broeck er tentoon.

‘We hebben allebei iets met ovens te maken. Ik gebruik een keramiekoven terwijl Danny een veldoven gebruikt om zijn bakstenen te bakken’, vertelt Nina die zich in haar werken vooral toelegt op vrouwelijke torso's en op olifanten. Vooral die imposante dieren krijgen een voorname rol in haar kunstwerken.

Danny zal in een kleine veldoven een demonstratie geven. ‘Ik ga tonen hoe de bakstenen gemaakt worden en gebakken worden. Tegelijkertijd zal er een voorstelling lopen over het productieproces’, aldus de man die intussen al de derde generatie van steenbakkers vormt in Denderhoutem. Momenteel doen geruchten de ronde als zou de steenbakkerij haar activiteiten stoppen. ‘Maar dat klopt niet. Wel gaan we op een andere manier werken, maar de Denderhoutemse veldovensteen blijft zeker bestaan.’

Iedereen is er welkom van 11 tot 18 uur. De oven wordt aangestoken om 13 uur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio