Drie generaties met de fiets naar Lourdes

Drie generaties met de fiets naar Lourdes

Thomas Vereecke (15) fietst samen met onder anderen zijn moeder Veerle (40) en opa André (62) naar Lourdes. Foto: jdl

Grembergen -

Vierentwintig fietsers en vier begeleiders, allemaal van Club 71 uit Grembergen, zijn onderweg naar Lourdes. Ze leggen een dikke 1.200 kilometer af in zeven dagen. ‘Terwijl we ginder toch zijn, doen we er nog een schepje bovenop en beklimmen we de Aubisque’, zegt voorzitter Guido Nobels. De groep vertrok zaterdagochtend aan het clublokaal Hof van Grembergen en vatte al meteen de eerste beklimming aan: de Scheldebrug, een col buiten categorie.

Guy De Ridder is met zijn 67 jaar de oudste deelnemer, Thomas Vereecke is 15 en de jongste. Hij fietst samen met zijn grootvader, André Van Damme (62), zijn moeder Veerle (40) en zijn vader. ‘Drie generaties in één fietstocht van meer dan duizend kilometer, dat is toch prachtig’, straalt André.

Club 71 onderneemt wel meer dergelijke lange fietstochten. ‘Wij reden in 2000 al eens naar Lourdes en we hebben ook al de Mont Ventoux, Alpe D'Huez en de Vogezen gedaan’, vertelt Guido Nobels. ‘Het komt er op neer dat wij zo een keer om de drie jaar een lange tocht aanpakken.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio