Havenfeesten zijn aan tiende editie toe

Havenfeesten zijn aan tiende editie toe

Jos Berden, Jan Van Laer en Jef Smets organiseren de havenfeesten in Turnhout. Foto: Ton Wiggenraad TWW

Turnhout -

De Jachthaven van Turnhout organiseert vanaf vandaag de tiende editie van de Havenfeesten. Publiekstrekker zijn onder meer de rondvaarten op het kanaal.

Het bestuur van de VVW Taxandria, de vzw achter de jachthaven, probeert al enkele jaren de vernieuwde Turnhoutse jachthaven bij vele kijklustigen te promoten. ‘De festiviteiten starten dinsdag met een rondwandeling door Turnhout voor de booteigenaars’, zegt voorzitter Jos Berden. ‘Maar eigenlijk is woensdag de belangrijkste dag. Dan is er 's morgens een kinderrommelmarkt en zijn er rondvaarten op het kanaal. Iedereen die wil kan voor 2,5 euro per persoon een boottochtje maken van ongeveer 45 minuten. Later op de dag is er ook nog een demonstratie gepland van modelboten.’ De Havenfeesten trekken ieder jaar toch enkele honderden kijklustigen. ‘Onze haven valt blijkbaar in de smaak’, zegt Jan Van Laer. ‘We horen van verschillende andere jachthavens dat wij in Turnhout enorm populair zijn. We hebben héél wat passanten. Ze zijn vanuit Antwerpen zelfs al komen kijken waarom dat dan wel het geval is.’

Ook de rivierpolitie word naar Turnhout gehaald. Zij zullen vertellen waarmee booteigenaars allemaal rekening moeten houden. ‘Dat is misschien eerder iets onbekend, maar die rivierpolitie bestaat wel degelijk’, zegt Jos Berden. ‘Zij varen op de binnenwateren of rijden langs de kanalen met een auto.’ Hun bezoek is gepland voor vrijdagnamiddag. De festiviteiten worden uiteindelijk vrijdagavond afgesloten. Er zullen de komende dagen overigens ook nog een aantal opvallend oude boten en unieke sleepboten te bewonderen zijn.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio