Olympische zeilster geniet van haar ontvangst

Volksfeest voor brons Evi Van Acker

Volksfeest voor  brons Evi Van Acker

Samen met haar twee oma’s werd Evi in een cabrio naar de sportzaal gereden voor het feest.. Foto: fvv

Bronzen medaillewinnares in het zeilen Evi Van Acker werd gisteravond bij haar terugkeer van de Olympische Spelen in Londen feestelijk ontvangen in haar thuishaven, Zaffelare. Honderden mensen, sommigen tot tranen toe bewogen, juichten voor hun nieuwe heldin.

De gemeente Zaffelare had niets aan het toeval overgelaten om de goedlachse Zaffelaarse een warm onthaal te bezorgen. Bewoners van de Kerkstraat hadden vooraf de buurt rijkelijk versierd met levensgrote portretten van de zeilster. Ze hadden zelfs twee zeilboten gestationeerd vlakbij de ouderlijke woning van de medaillewinnares.

Willen is kunnen

Evi Van Acker veroverde vorige week op de Olympische Spelen in Londen in een ware thrillerfinale de bronzen medaille in het zeilen. Bij haar aankomst thuis werd Evi al opgewacht door ruim tweehonderd fans. Onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen werd ze in een cabrio samen met haar twee oma’s Georgette en Gabriëlla naar de vlakbijgelegen Sporthal ’t Veerleveld gebracht. Onderweg werd er voortdurend haltgehouden voor handjeklap met tientallen kinderen en fans die maar wat graag de medaille eens van dichtbij wilden zien.

Sms’jes

Van Acker liet het zich allemaal welgevallen. ‘Zoveel volk, dat is echt niet te doen, gewoon zot wat ik hier meemaak. Mijn mama vertelde wel dat ze veel sms’jes en telefoontjes kreeg, maar dat het hier zo hard leefde, wist ik niet. Ik ben echt blij dat ik weer thuis ben’, reageerde ze onderweg.

Toen in de sporthal op de tonen van ‘Sailing’ de reuzenfeesttaart met daarop een enorme zeilboot werd aangesneden, barstte het volksfeest pas echt los.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio