Twee doden na slalom door gesloten slagbomen

IZEGEM - Een slalombeweging tussen de slagbomen van een overweg in Izegem (bij Roeselare) kostte gisteravond het leven aan de bestuurder van een VW monovolume. Zijn passagier werd nog gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde gisteravond om 20.20uur. De overweg ging dicht voor een trein richting Roeselare. Doordat de slagbomen al zakken voor de trein uit het station vertrekt, duurt het op die plek altijd even voordat ze opnieuw opengaan. ‘De betrokken auto draaide langs een wachtend voertuig de overweg op en reed langs de slagboom. Net op dat moment kwam de trein aangereden', vertelt ooggetuige Marnick Vanneste. De trein boorde zich in de flank van de wagen en kwam pas enkele honderden meters verder tot stilstand. Brandweer, ziekenwagens en de mug-helikopter waren snel ter plaatse maar konden het leven van de chauffeur, een jongeman, niet meer redden. Zijn passagier werd nog ter plaats gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis.

Op de trein raakte niemand gewond. De zowat 20 passagiers werden door de brandweer uit het treinstel geholpen en met een bus naar de stations van Izegem en Roeselare gebracht. Het treinverkeer tussen Izegem en Roeselare bleef door het ongeval opgeschort.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio