Hoe ziet een modern cv eruit?

Hoe ziet een modern cv eruit?

Foto: jobat.be

Zonder een aangepast modern cv kan je je vandaag als sollicitant maar moeilijk onderscheiden van de rest. Maar wat is nu precies een modern cv? Jobat geeft je graag enkele handige tips …

Ben je actief op sociale media als Twitter en tweet je onder meer over zaken die relevant zijn voor de openstaande functie, dan kan je dit gerust op je cv zetten. Ook de link naar je LinkedIn-profiel komt voor personeelsmanagers handig van pas.

Op een modern cv staat vaak een korte inleiding waarin, in niet meer dan vijf zinnen, wordt beschreven wie de kandidaat is en wat zijn of haar ambities zijn. Zo ziet de persoon die het cv in handen krijgt meteen met wie hij of zij te maken heeft en wat de verwachtingen zijn. Vermeld hierbij zeker zaken die bij werkgevers in de smaak kunnen vallen, zoals communicatieve vaardigheden, loyaliteit, creativiteit, zelfstandigheid etc.

Als je nog maar minder dan vijf jaar hebt gewerkt, kan je best al jouw relevante opleidingen opsommen. Daarbij is het ook aan te raden om de verschillende stages, weekendjobs of vakantiewerk aan te geven die nauw verband houden met de functie waarvoor je solliciteert.

Ben je al meer dan vijf jaar aan de slag, dan hoef je heus niet al je opleidingen of cursussen te vermelden. Enkel de recentste en relevantste volstaan, zo maak je het HR-managers alleen maar makkelijker.

>

>

>

>

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees