Zusters van het Geloof geven geen commentaar aan media

Zusters van het Geloof geven geen commentaar aan media
TIELT/LOKER - De Zusters van het Geloof uit Tielt willen geen commentaar geven aan de media op de klacht van een oud-bewoner van het tehuis Huize Godtschalck dat ze jarenlang beheerden. De 30-jarige man diende klacht in tegen de voormalige bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe, die hem meermaals misbruikt zou hebben.

'Wij geven geen commentaar aan de media, enkel aan het gerecht en de politie indien dat nodig zou blijken', vernam Belga dinsdag bij de zusters.

De klacht tegen Vangheluwe is afkomstig van een voormalige bewoner van Huize Godtschalck in Loker, een deelgemeente van Heuvelland, in de Westhoek. Oorspronkelijk was het tehuis een instelling van de Zusters van het Geloof, die zich bekommerden om weeskinderen. Volgens de man wilden de zusters indertijd niet naar hem luisteren en sloten ze hem zelfs op tot hij zijn woorden terugnam.

Nu vangt het tehuis kinderen in problematische opvoedingssituaties op. De man die de klacht indiende, heeft er het grootste deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij overweegt een klacht in te dienen tegen onbekenden wegens schuldig verzuim. De huidige directeur van de instelling reageerde verbaasd op het nieuws en zegt mee te zullen werken aan het onderzoek.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees