Mode

Honest By lanceert schoenencollectie met Maisons des Talons

Honest By lanceert schoenencollectie met Maisons des Talons

Foto: rr

Het 'eerlijke' label Honest By presenteert op 15 augustus een derde gastcollectie, deze keer in samenwerking met het schoenenlabel Maisons des Talons. Voor ontwerpster Susanne Villiger werd het een uitdaging om geheel volgens de visie van Bruno Pieters te werk te gaan.

Maisons des Talons is het in 2010 gelanceerde schoenenlabel van de Zwitserse Susanne Villiger dat probeert te ontsnappen aan conventionele en voorspelbare ontwerpen. Villiger speelt met geometrische lijnen, onverwachte silhouetten en luxueze materialen om zo van elke schoen een blikvanger te maken.

Bruno Pieters, de Belgische ontwerper achter Honest By, werkte eerder al samen met Villiger bij Hugo Boss en besloot haar creativiteit in te schakelen voor zijn eigen opgerichte duurzame label. Villiger, die normaal altijd met leder werkt, ging aan de slag om drie limited-edition paar schoenen op een volledig veganistische manier te ontwerpen, met synthetische leer. Een uitdaging voor haar, maar ook voor de fabriek in Italië waar de schoenen worden geproduceerd.

Het resultaat, drie paar schoenen in zwart, koningsblauw en vlammend rood, heeft een prijskaartje tussen 472 en 813 euro, en wordt vanaf 15 augustus verkocht via de webshop. Honest by lanceerde eerder al gastcollecties van Calla Haynes, Muriée en Nicolas Andrea Taralis.

 

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees