Desert Lions en Priscilla vertrokken naar Mongolië

Desert Lions en Priscilla vertrokken naar Mongolië

Het is niet de eerste keer dat de Desert lions naar Mongolië reizen.

Outer -

Gisterenmiddag zijn de Desert Lions vertrokken naar Mongolië. Met een oude lijnbus en een ziekenwagen willen ze daar binnen vijf weken aankomen.

De Desert Lions zijn zes vrienden, Alain Deneyere, Sabine Roos, Gunther Van Den Brande, Betina Heyse uit Ninove en de Brusselse Marie Demoffart en Pascamone Smet. Gisteren verzamelden ze met familie en vrienden aan café Peeken in Outer van waar ze met een oude ziekenwagen en Priscilla vertrokken naar Mongolië.

‘Priscilla is een dertig jaar oude lijnbus, genoemd naar de bus in de gelijknamige film, die we meenemen naar Mongolië. Hij is volgepropt met humanitaire hulpgoederen zoals schoolmateriaal, speelgoed en kleding. Maar we hebben ook een tweede, identieke bus aangekocht, die gedemonteerd, en de onderdelen als reserve-onderdelen mee genomen in de bus. Het is de bedoeling dat de voertuigen ter plaatse verkocht worden. De opbrengst gaat naar de NGO die instaat voor de opvang van kinderen in Mongolië. Maar de kans bestaat dat de bus niet verkocht wordt, maar door de NGO zal ingeschakeld worden als schoolbus of rijdende bibliotheek’, vertelt Alain Deneyere.

Twee jaar geleden reden de Desert Lions ook al naar Mongolië. ‘Maar deze keer rijdens we niet door centraal Europa maar doorkruisen we Duitsland, Polen, Letland en heel Rusland om zo Mongolië te bereiken.’

De leden van de Desert Lions hebben hun voertuigen speciaal aangepast voor de moeilijk te berijden wegen. ‘Maar we moeten ook rekening houden met andere omstandigheden. De bus is nu officieel een vrachtwagen. En dus moesten we een tachograaf inbouwen. Dat is één maatregel. Maar die houdt in dat we ook rekening moeten houden met de wettelijke rust- en rijtijden. Daar wordt streng op gecontroleerd. Het houdt ook in dat we niet constant kunnen doorrijden.’

De Desert Lions zullen binnen een vijftal weken aankomen in Mongolië. Hun belevenissen onderweg zijn te lezen op hun blog www.desertlions.be. De blog zal dagelijks aangevuld worden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio