Jaarmarkt verwacht ruim 10.000 bezoekers

Merchtem klaar voor tien dagen dolle kermis

Merchtem klaar voor tien dagen dolle kermis

Het jaarmarkt- en kermiscomité is volop bezig met de laatste voorbereidingen van Merchtem-kermis en de jaarmarkt. Foto: jhp

Merchtem -

Van 17 augustus tot en met zondag 26 augustus staat feestgemeente Merchtem helemaal in het teken van de jaarlijkse kermis en jaarmarkt met tientallen optredens, animaties, fuiven en wedstrijden. Eén van de hoofdacts is het optreden van de Romeo's.

‘Geen Merchtem zonder kermis’, zei burgemeester Eddie De Block (Open VLD) enkele jaren geleden al, om te duiden dat hijzelf een vaste afspraak heeft met de jaarlijkse kermis en de jaarmarkt die tot ver buiten de regio bekend is. ‘De jaarmarkt op dinsdag 21 augustus met 20.000 euro aan prijzen is sinds een paar jaar de grootste van het land wat boerenpaarden betreft’, weet de burgemeester.

‘Merchtem ontving vorig jaar zo liefst 108 boerenpaarden, en ook dit jaar lopen de inschrijvingen vlot binnen. Nieuw is een prijskamp boerenpaarden met merries en hun veulens. Om alles in goede banen te leiden wordt er op twee grote pistes gekeurd. Er zal tijdens de jaarmarkt ook een demonstratie van het beslag van trekpaarden zijn op de Reedijk en een ezelsprijskamp met een prijs voor ‘grootste en kleinste ezel van Merchtem. Voor runderen zoals de Blonde D'Aquintuine moet je op het Mieregemplein zijn.

Naast de traditionele jaarmarkt met tal van activiteiten, zijn er ook dit jaar enkele nieuwigheden. Om te beginnen de kermis zelf: die wordt zoals steeds opgezet vanaf 15 augustus, maar met enkele nieuwe attracties. Deze keer zal de ‘grote hamer’ ongetwijfeld de durvers naar de kermis lokken. De attractie is 30 meter hoog. Daarnaast is er ook een attractie waarin de bezoekers in grote luchtbellen op water drijven. Nieuw is ook dat er kinderanimatie is, en dit al op zondag 19 augustus met een knotsgekke clownshow.

Het hoofdoptreden is op zaterdagavond 25 augustus met ‘The Fun Managers’ en ‘The Romeo's’, waarna DJ Joost voor verdere ambiance zal zorgen. Dit jaar zal op donderdag 23 augustus om 18.30 uur tijdens Stoofstraatkermishet ‘Bakkerspleintje’ worden onthuld. Dat is een pleintje waar een standbeeld van een kaatser komt. Op de plaats van het voormalig café ‘Bij Backer’, dat is afgebroken om het kruispunt er overzichtelijker te maken, is immers het kaatsen in Merchtem ontstaan.

Afsluiter van Merchtem kermis is de ‘Houten Ballekesworp’ met vleesballetjes vanop het balkon van het gemeentehuis op zondag 26 augustus’, aldus de burgemeester. Het volledige kermis en jaarmarktprogramma kan je in de cafés en handelszaken in Merchtem vinden of op de gemeentelijke website www.merchtem.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio