Gullegemsesteenweg blijkbaar gegeerd doelwit voor autodieven

Bissegemnaar verjaagt homejackers

Bissegemnaar verjaagt homejackers

In de Gullegemsesteenweg doen de bewoners geen oog meer dicht. Foto: vkk

Bissegem -

Een bewoner van de Gullegemsesteenweg in Bissegem verjoeg dinsdagmorgen homejackers uit zijn woning. In de straat verdwenen de jongste weken drie voertuigen.

Bewoners van de Gullegemsesteenweg in Bissegem slapen niet meer vast. In hun straat verdwenen de jongste tijd al drie voertuigen, tweemaal na een homejacking.

De jongste poging dateert van dinsdag. De eigenaar kon de mannen wegjagen. De dieven probeerden hem nog aan te rijden, maar hij kon op tijd wegspringen.

Gewapend

De autodieven forceerden dinsdagmorgen even voor vier uur de voordeur van woning 122 in de Gullegemsesteenweg.

‘Toen twee daders binnen waren riepen ze dat ze gewapend waren en dat ze de sleutels van de wagen wilden’, zegt de echtgenote van Kurt V. ‘Anders zouden ze aanvallen.’

De bewoner werd door het tumult gewekt en slaagde erin de dieven met veel lawaai het huis uit te jagen. K.V. graaide een paraplu mee als wapen. Hij liep de daders achterna tot aan de brievenbus.

De boeven sprongen in hun wagen met Franse nummerplaat en reden eerst agressief in zijn richting. Ze vluchtten uiteindelijk zonder de begeerde Toyota Jeep.

De dag voordien werd aan de overzijde van de weg een Citroën C3 gestolen. Die wagen stond op een private parking. Op camerabeelden is goed te zien hoe mannen de wagen startten.

Onder het nabije appartementsgebouw staat een camera.

Zaakvoerder Claude Delatter: ‘Er is te zien hoe de dieven de wagen aan de praat krijgen en ermee vertrekken. Omwille van de privacy mogen we niet verder inzoemen dan de parking. Anders konden we wellicht ook de wagen zien waarmee ze gekomen waren.’

Mercedes 200 CDI

Eind juli verdween in de Gullegemsesteenweg de Mercedes 200 CDI van Sebastien Devolder. De man zag de boeven nog wegscheuren in een zware BMW.

Devolder: ‘We hebben nog geen nieuws over onze wagen. Ik krijg hem nooit meer terug. Ondertussen kreeg ik nogmaals vreemd bezoek. Erg vast slapen we sindsdien niet. Het loopt hier stilaan de spuigaten uit. En je hebt het gevoel dat er niets aan gedaan wordt. De nieuwe carjacking wat verderop is niet gelukt, maar dat komt helemaal op rekening van de eigenaar van de wagen. De dieven hebben vrij spel en vinden het wellicht leuk ook.’

Het lijkt wel of de autodieven een paar weken vakantie namen. Er gebeurde een paar weken niets, nu is het weer bingo. Naar verluidt zijn diverse daders actief. Sommigen pakken het minder professioneel aan.

‘Tegen zoiets ingaan doe je op automatische piloot. Ik was er zelf niet goed van’, besluit de vrouw van het recentste slachtoffer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio