Hotels volledig volboekt

Stralende zon lokt massa toeristen naar Brugge en kust

Op het strand van Blankenberge was amper nog een plekje te vinden. Foto: nmi

Brugge / Blankenberge - Brugge en de kust hebben er enkele topdagen opzitten. Het voorbije weekend was een voltreffer voor de hotels. In een straal van 30 kilometer rond Brugge was geen hotelkamer meer te vinden. Ook woensdag was een topdag voor de horeca.

Het mooie weer van de voorbije dagen lokte een massa toeristen naar Brugge. Heel wat hotels waren volzet, er waren amper parkeerplaatsen te vinden en de terrasjes van de vele horecazaken liepen vol. Ondanks het mindere weer in juli is het seizoen nog niet helemaal verloren.

De Brugse hotels kenden een echt topweekend. Er waren zaterdagavond in een straal van dertig kilometer nergens nog hotelkamers te vinden. Tijdens een zoektocht naar een hotelkamer op de website booking.com werden we doorverwezen naar de regio Kortrijk. Ook heel wat B&B’s liepen vol.

‘Het was vandaag (woensdag, red.) zelfs al redelijk druk in de voormiddag. Wij zijn natuurlijk afhankelijk van het weer. Als alle hotels in Brugge volboekt zijn, dan merken wij dat meteen’, vertelt Franc Stael, bootjesuitbater in de Mariastraat. Ook de Brugse koetsiers kenden topdagen. Zij merken dat toeristen steeds later een koets willen nemen. ‘Ze gaan vaak eerst eten en pikken nog een optreden mee. Daarna komen ze tegen 22 uur naar de Markt. Wij moeten dan wel al de stad verlaten. Woensdag was ook goed voor ons. We zaten met wachttijden omwille van de processie van Blindekens en de koetsenparade, die het traject van onze stadskoetsen ook aandeden. Dat zorgde voor aanzienlijke wachttijden voor de toeristen’, vertelt Mathhias Wentein van de vzw de Brugse Koetsiers.

Extra vakantiedagen

Naast de Brugse binnenstad kozen heel wat dagjesmensen voor de kust als zonnige bestemming. De toeristen kwamen massaal met de wagen of het openbaar vervoer. Met de zonnige vooruitzichten hebben heel wat mensen extra vakantiedagen geboekt. Dat blijkt uit de hotelboekingen, die schommelen tussen de negentig en honderd procent aan de Oostkust. Ook de bezetting van appartementen kende een hoogtepunt. Voor de horeca en de handelszaken die het moeten hebben van het mooie weer, is het een opsteker geworden. Wie maar een dag naar zee kwam, bleef ook langer aan de kust om de files te vermijden. Terrasjes bleven dan ook langer bezet door de aangename temperaturen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio