Laurens De Vreese en Iljo Keisse buigen voor snelle Timothy Dupont

‘Vier uur pijn verbijten'

‘Vier uur pijn verbijten'

Laurens De Vreese in Heusdenkoers: ‘Enorm afgezien.' Foto: Gianni Barbieux

Destelbergen/melle -

Hoe hard ze er ook voor geknokt hebben, Iljo Keisse en Laurens De Vreese slaagden er niet in om hun naam op de erelijst van Heusdenkoers bij te schrijven. Timothy Dupont, een Bredenenaar met connecties in het Gentse, won de spurt voor Tijmen Eising.

De vlam sloeg meteen in de pan. Niko Eeckhout, Kevin Peeters, Roy Jans, Jeff Peelaers, Glenn Van De Maele, Daniël Vejmelka, Floris Goesinnen, Bert Scheirlinckx, Pieter Buyle en een zeer bedrijvige Iljo Keisse fietsten snel een voorsprong van 45” bij elkaar. Na twee uur hard labeur was hun lied uitgezongen.

‘Zwaar ontgoocheld en gefrustreerd', pufte Keisse. ‘Zoveel energie verbruikt en dat voor een verre ereplaats. Dit zijn de moeilijkste om te winnen. Zeker wanneer je het truitje van Omega Pharma-Quick Step draagt. Veel renners viseerden mijn achterwiel.'

In de tweede wedstrijdhelft bleef het er erg nerveus aan toe gaan. Joeri Stallaert en Jéröme Baugnies zetten met een kwartet een aanval op. Koen De Bosscher, Wim De Greyt en zes gezellen dikten de kopgroep aan tot tien. De voorsprong klom op tot boven de halve minuut, maar ook dat feest ging niet door. Op twee ronden van het einde ging de tikker bij de wielermassa sneller staan toen zich een kopgroep van elf renners vormde met de streekidolen Iljo Keisse en Laurens De Vreese. Sam Spokes, Olivier Pardini en Niels Wytinck gaven de voorzet waarop Maxime Vantomme, Tom Thill, Timothy Dupont, Llewelyn Kinch, Pieter Ghyllebert, Tijmen Eising, Keisse en De Vreese reageerden. De voorsprong bleef klein, maar de koplopers hielden stand. Wie op een spurtzege van Keisse of De Vreese hoopte, bleef op zijn honger zitten.

‘De schoonste van mijn leven. Eerst heb ik wat afwachtend gereden. Toen er in de finale drie renners wegritsten, heb ik gereageerd. In de slotronde probeerden Wytinck en De Vreese nog een spurt te ontlopen, maar ik reageerde alert', vertelde winnaar Dupont, van Bofrost-Steria, het vroegere Jong Vlaanderen.

De Vreese stond er wat beteuterd bij. ‘Zo is het niet makkelijk koersen', stelde de populaire De Vreese, die een massa supporters lokte. ‘Bijna vier uur heb ik enorm veel afgezien. De naweeën van de val op de slotdag van de Eneco Tour lieten sporen na. Niet starten, was geen optie. In Melle was ik er niet bij. Dat kon ik mijn supporters geen tweede keer aandoen.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio