Freddy Loix wint voor tweede keer op rij

Freddy Loix wint voor tweede keer op rij

Tegen Freddy Loix, met Evelyne Moreel als corijder, was geen kruid gewassen. Foto: Kurt Vanhoenacker

ROESELARE/STADEN/LANGEMARK-POELKAPELLE -

Net als vorig jaar bleek in de Rally van Staden geen kruid gewassen tegen Freddy Loix. ‘Fast Freddy' (Peugeot 307 WRC) telde na twaalf proeven bijna anderhalve minuut voorsprong op Geert Beauprez in een Impreza WRC S10.

In Staden zette Freddy Loix, met Evelyne Moreel als corijder, al in de eerste proef de toon. Loix vlamde snoeihard uit de startblokken. Andy Lefevere (BMW M3) en Geert Beauprez moesten alles op alles zetten op de ontketende Loix te volgen.

‘Maar uiteindelijk bleek niemand opgewassen tegen een outstanding Freddy Loix', gaf Langemarknaar Beauprez achteraf ootmoetig toe. ‘Wij reden lang in derde stelling, maar in de laatste proef kon ik voorbije Andy Lefevere snellen. Over de tweede plaats hoor je me absoluut niet klagen. Voor de eerste keer stond ik aan de start met de NCRS-Impreza S10. Ik had onmiddellijk een goed gevoel. De podiumplaats is een mooie beloning.'

Ook Lefevere toonde zich opgetogen over zijn derde plaats. ‘Een tweede stek zat er aan te komen, maar in de laatste proef ging het mis en moesten we buigen voor Beauprez', vertelde de Rumbekenaar.

Loix genoot van zijn tweede overwinning op rij. ‘We hadden direct het goede ritme beet', vertelde Loix over de rally. ‘Lefevere en Beauprez boden stevig weerwerk, maar de parcourskennis speelde dit jaar in mijn voordeel. Ik ben heel blij met de tweede overwinning op rij.'

Philippe Cracco moest door ziekte in extremis forfait geven. Jonas Langenakens, die aanwezig was in Staden, verving Cracco achter het stuur van de Accent Peugeot 207 S2000.

Bij de Historics stond geen maat op Wim Decock (Porsche 911). Deplace kon Decock even volgen, maar de Vlamertingenaar verdween later van het toneel. Decock had een voorsprong van bijna twee minuten op Geert Glorieux en controleerde. Na de Ypres Historic Rally won hij ook de Rally van Staden voor Glorieux (BMW) en Tobi Vandenberghe (Kadett).

In Divisie 1-2 heerste Stijn Vandaele. Hij reed van start tot finish aan de leiding. Vermeeren bood sterk weerwerk, maar moest later opgeven. Michael Lynneel leek op weg naar de tweede plaats, maar moest in de laatste proef de handdoek gooien. Nico Denys (Renault Clio) werd tweede, Brecht Hoorne derde.

Corrigeer