Ribéry en Benzema voor de rechter na affaire met minderjarige prostituee

Frans seksschandaal barst open

Frans seksschandaal barst open

Zahia Defar vertelde niet aan de voetballers dat ze minderjarig was. Foto: afp

Voor de zoveelste keer wordt het Franse nationale elftal opgeschrikt door een schandaal. Sterspelers Karim Benzema en Franck Ribéry moeten voor de rechter verschijnen omdat ze seks zouden gehad hebben met een minderjarige prostituee. Beiden hangt een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd.

Terwijl Frankrijk zich voorbereidde op een oefeninterland tegen Uruguay, barstte er weer een schandaal los binnen de nationale ploeg. De boosdoener luistert naar de naam Zahia Dehar, een prostituee van Algerijnse afkomst die al voor de tweede keer een bom onder het Franse voetbalelftal legt.

De eerste keer deed ze dat voor het WK 2010. Toen kwam het Franse gerecht erachter dat sterspelers Franck Ribéry en Karim Benzema seksuele betrekkingen hadden met Dehar. Op zich geen (al te groot) probleem, ware het niet dat de Algerijnse schone amper zestien jaar oud was op het moment dat voetballers met haar naar bed gingen.

Toch zag het er lang naar uit dat er geen staartje zou komen aan de hele zaak. Dehar bevestigde zelf aan het Franse gerecht dat de voetballers niet wisten dat ze minderjarig was. Ribéry, die zich eerder al had bekeerd tot de islam en de reputatie had van trouwe familieman, ontkende bovendien seks te hebben gehad met haar. Het parket van Parijs stuurde daarom aan op de vrijspraak van de internationals.

Niet uit de ploeg

Maar meer dan twee jaar na de feiten dreigt de hele affaire dan toch te ontploffen. Benzema en Ribéry moeten voor de correctionele rechtbank verschijnen om zich te verantwoorden voor hun daden. Als ze schuldig worden bevonden, hangt hen zelfs een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd. De mogelijke boete van 45.000euro is wel het minste van de zorgen van het duo.

De advocaten van de twee Fransmannen bijten alvast fel van zich af. ‘Dat Frank voor de rechtbank moet verschijnen, is een even verrassende als onterechte beslissing. Op grond van de onderzoeksgegevens en vooral wegens de verklaring van Zahia, die zelf heeft gezegd dat mijn cliënt haar leeftijd niet kende, is dit compleet belachelijk', sprak Ribéry's advocate duidelijke taal. Bayern München, de club van de middenvelder, liet alvast weten dat het achter hem stond.

Benzema's entourage beperkte zich door te stellen dat de aanvaller van Real Madrid ‘onschuldig' is.

Het losbarsten van het schandaal is hoe dan ook rampzalig nieuws voor de Franse nationale ploeg. De laatste jaren haalden Les Bleus meer de krantenkoppen door conflicten en schandalen dan om hun voetbalprestaties. Bondscoach Didier Deschamps ziet de nieuwe ontwikkelingen met lede ogen aan, maar probeerde het probleem te minimaliseren. ‘De zaak ligt gevoelig want het gaat om het privéleven van de spelers. Ik ga er dan ook niet dieper op in. Het gerecht moet zijn werk nu doen, ik het mijne. En ik ben niet van plan mijn ploeg aan te passen op basis van de beschuldigingen aan het adres van Benzema en Ribéry. Ik blijf op hen rekenen.'

Deschamps hield woord, want zowel Ribéry als Benzema stonden gisterenavond in de basis bij Frankrijk.

Corrigeer