Festivalgangers klaar voor heet en beveiligd Pukkelpop

‘Dit jaar nog veel meer goesting’

De camping biedt dit jaar meer plaats aan de bezoekers. Foto: ppn

Hasselt -

De opening van de camping van Pukkelpop was gisteren het officieuze startschot voor het driedaagse muziekfeest in Kiewit bij Hasselt. De echte start is vandaag. Pukkelpop 2.0 belooft snikheet te worden. De extra veiligheidsvoorwaarden zijn enorm.

Terwijl het kwik lustig richting dertig graden klimt, stroomden gisteren duizenden festivalgangers toe in Kiewit. Onder een snikhete zon stelden ze hun tentje op.

Vandaag start Pukkelpop pas echt op dezelfde weide die vorig jaar een alles verwoestende storm moest ondergaan. ‘We nemen een nieuwe start, noem het gerust Pukkelpop 2.0’, zegt organisator Chokri Mahassine. ‘Jonge boompjes, nieuwe kleuren. Alles staat in het teken van verandering, verjonging.’

Samen met de veiligheidsdiensten laten ze in Hasselt niets aan het toeval over. Bufferzones rond de lichtmasten op de camping, een speakersysteem op de festivalweide zelf, lichtgevende ballonnen met pictogrammen die de nooduitgangen aanwijzen, andere tenten, gekapte bomen, zelfs een heus veiligheidsdorp en samenwerking met KMI om de meest recente weersvoorspellingen op ieder moment te krijgen. ‘We verwachten geen ramp, maar willen wel voorbereid zijn’, zegt burgemeester Hilde Claes (SP.A). Volgens brandweercommandant Bert Swijsen is Pukkelpop het strengst en best gecontroleerde festival in België. ‘Maar het moet een feest blijven’, besluit Chokri.

Hoogmis

De vele jongeren die zich gisteren opnieuw in Kiewit nestelden, zijn het daarmee eens. De mannen en vrouwen van jeugdhuis De Kick in Dorne (Opoeteren) tekenen opnieuw present. ‘We waren vorig jaar ook present’, verklaren ze. ‘We hebben het allemaal meegemaakt. Maar dat heeft ons nooit tegengehouden om niet meer naar hier te komen. Pukkelpop is onze Limburgse hoogmis binnen de festivalwereld. We zitten niet met schrik. Wel geldt het andersom. Omdat vorig jaar een abrupt en verschrikkelijk einde kwam aan dit festival hebben we er dit jaar nog veel meer goesting in. Speciale maatregelen nemen we niet. Voor ons mag het beginnen.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio