België kende zijn beste momenten zonder Chelsea-speler

Eden Hazard onzichtbaar tegen Nederland

Eden Hazard onzichtbaar tegen Nederland

Eden Hazard probeert de tackle van Joris Mathijsen te ontwijken. Foto: Belga

Voor Eden Hazard was geen uitblinkersrol weggelegd in de interland tegen Nederland. Zijn 29ste match als Rode Duivel was er een om snel te vergeten. Was hij dan toch niet fit? Voor de match was hij twijfelachtig met een contractuur in de bil.

Eden Hazard was twijfelachtig voor de interland tegen Nederland maar kwam uiteindelijk toch aan de aftrap. De aanwinst van Chelsea had geen last meer van een contractuur in de bil. Bondscoach Marc Wilmots rekende op hem om Oranje pijn te doen. De coach van de Rode Duivels miste met Vincent Kompany en Marouane Fellaini al twee sterkhouders.

Hazard begon met rugnummer tien op de linkerflank en niet in een centrale rol achter diepe spits Benteke. Hij kreeg debutant Ricardo Van Rhijn van Ajax op de huid gekleefd. Pas na tien minuten kwam Hazard een eerste keer in het stuk voor. Vertonghen schudde een prima dieptepas uit de voeten en bediende Hazard. De nieuwkomer bij Chelsea stormde op kruisnelheid op doel af en trok voor. Via een Nederlands been verdween de bal in hoekschop.

Hazard blijft ook onder Wilmots de vaste hoekschopnemer. Hazard werd aanvankelijk weinig aangespeeld en liet zich dan ook al eens terugzakken tot op de eigen speelhelft om de bal op te eisen. Op minuut 12 leek het Hazard moment aangebroken. Hazard zette drie spelers van het Nederlandse elftal in de wind maar werd dan foutief afgestopt. De Belgische nummer tien trapte de vrijschop zelf. De vrijschop werd onbesuisd in de Oranje-muur getrapt.

Hazard liet zich vooral defensief op foutjes betrappen. Zo volgde hij zijn rechtstreekse tegenstander Van Rhijn niet bij een aanval van onze Noorderburen. De Ajaxied dwong doelman Courtois tot een uitstekende tussenkomst. Ook verdedigend denken behoort tot het takenpakket van een topspeler. Hazard geeft zijn bewaker veel ruimte om zijn ding te doen. Dat is iets wat coaches van de tegenstander snel opmerken en in hun notitieboekje krabbelen.

Geen dribbel te veel

Na een kwartier verhuisde Hazard naar de rechterflank. Een wissel met Mirallas. Ook daar bleef Hazard vrij onopvallend acteren. De Rode Duivel bezondigde zich niet aan de dribbel te veel en hield het bij simpel inspelen. Zo ging Vertonghen een aantal keer goed over Hazard op de flank en werd hij ook goed aangespeeld in de ruimte. In de tweede helft bleef Hazard onzichtbaar. Hij werd door bondscoach Marc Wilmots iets voor het uur naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Moussa Dembélé. In zijn 29ste interland schreef Hazard alvast geen geschiedenis. De spits acteerde bijzonder bleekjes. Met Dries Mertens op de flank was België stukken gevaarlijker en efficiënter.

Corrigeer