Seks & Relaties

Mannen smelten voor vrouwen met een sexy blik

Mannen smelten voor vrouwen met een sexy blik

Foto: photo news

Vrouwen die zich willen opmaken voor een date, besteden maar beter veel aandacht aan hun ogen. Althans, dat suggereert een peiling van beautygigant Escentual.com waaraan duizend mannen meewerkten.

Maar liefst 73 procent van de respondenten gaf toe dat ze een laagje make-up bij hun vriendin zeker kunnen appreciëren. Opmerkelijk: de meerderheid is dol op smokey eyes. Volgens de mannen zijn zwaar opgemaakte ogen chique, tijdloos en mysterieus.

Ook sommige beroemdheden vinden hun vrouw mooier met een laagje make-up. No Doubt-zangeres Gwen Stefani onthulde onlangs in een interview met Harper’s Bazar dat haar man, Gavin Rossdale, een grote fan is van haar opvallende schminkstijl. ‘

‘Het verbaast me niet dat veel mannen hun vriendin aantrekkelijker vinden met een beetje make-up. Opgemaakte vrouwen zien er namelijk zelfzekerder uit. Bovendien voelen ze zich ook sterk’, aldus Emma Leslie, redactrice bij de beautysite.

Deze enquêteresultaten komen echter niet overeen met die van een gelijkaardig onderzoek, uitgevoerd door datingsite C-Date. Daaruit blijkt dat de meeste mannen een voorkeur hebben voor vrouwen die er natuurlijk uitzien.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees