Atleten huldigen Fit-O-City in

Atleten huldigen Fit-O-City in

Kim Gevaert kwam Fit-O-City mee insporten. Foto: ivw

Leuven -

In Leuven is gisteren de Fit-O-City in gebruik genomen.

Voor het bewegingsparcours werd ingelopen, werden de oefeningen van deze stedelijke fitometer uitgetest en begeleid door atletes Kim Gevaert en Hanne Claes en atletiekcoach Rudi Diels, die de oefeningen mee uitwerkte. ‘Een concept als dit kan ik alleen maar toejuichen. We worden er met z'n allen gezonder door. Iedereen kan meedoen, zwanger of niet’, zegt de zwangere Gevaert lachend.

Op twaalf plaatsen in de stad vind je voortaan borden met daarop in totaal twintig bewegingsoefeningen. Er werden drie parcours van verschillende afstanden uitgestippeld doorheen de binnenstad. ‘We willen in Leuven een sportcultuur creëren door het feit dat je het overal tegenkomt. De 30 procent Leuvenaars die nooit aan sport doen, willen we uit hun kot lokken. Niemand heeft nog een uitvlucht om niet te sporten. Het kan de hele dag door, je hoeft niet naar de sportclub, het is niet saai en er zijn aangepaste programma's voor iedereen’, zegt schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V).

De Fit-O-City-training wordt verdergezet op het internet. Daar kan je je resultaten opvolgen en kan je terecht voor online begeleiding. Het Leuvense concept is een primeur in België. www.fitocity.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio