Simon in voorprogramma David Guetta

Simon in voorprogramma David Guetta

Simon De Cock: een echte entertainer. Foto: fvv

Merelbeke -

Simon De Cock (18) uit Merelbeke won MNM Start to DJ 2012 en mag in oktober plaatjes draaien in het voorprogramma van de wereldberoemde Franse dj David Guetta.

Simon, alias Dj Freaquency, versloeg afgelopen weekend Dj No Trixx in de finale van MNM Start to DJ, een wedstrijd waarbij de radiozender op zoek gaat naar nieuw dj-talent. ‘Het was heel spannend maar de jury vond dat ik meer potentieel heb’, vertelt Simon trots. Als winnaar mag Simon op 20 oktober in Luik in het voorprogramma van David Guetta voor 10.000 mensen draaien. Guetta, voor wie hem niet kent, is wereldberoemd dankzij hits als Sweat en Sexy Bitch.

‘Het is een hele eer om net voor hem te mogen optreden’, beseft Simon. ‘Tijdens mijn dj-sets ga ik volledig op in mijn muziek en net als Guetta ben ik een echte entertainer. Ik hoop veel van hem te kunnen opsteken maar, als ik al eens met hem mag praten, ben ik al super content. Omdat ik meer urban-muziek draai en Guetta een echte dance-dj is, ga ik mijn set wel een beetje moeten aanpassen. Nu ben ik nog niet zenuwachtig maar de dag zelf zal dat ongetwijfeld anders zijn.’

Simon had zijn overwinning helemaal niet zien aankomen. ‘Ik was de jongste van alle deelnemers en draai nog maar drie jaar plaatjes, meestal in mijn garage of op verjaardagsfeestjes van vrienden. Ik wilde weleens weten of ik op kon tegen de grote jongens. De set die ik in de finale op Marktrock in Leuven draaide, verliep niet hoe ik het wilde maar de professionele jury vond me gelukkig toch de beste.’

Hoewel hij in het voorprogramma van Guetta staat, heeft Simon een ander einddoel. ‘Het liefst zou ik eens draaien op Tomorrowland en een professionele dj worden. Als dat niet lukt, zijn er nog altijd de studies. Ik start in september met de opleiding tot handelsingenieur in Brussel. Hopelijk vind ik zo een job in de muziekindustrie’, zegt Simon hoopvol. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio