Alweer zwaar ongeval langs de gewestweg

20-jarige fietsster in levensgevaar

20-jarige fietsster  in levensgevaar

De Duitse vrachtwagen staat nog met de achterkant van de laadruimte op het fietspad waar hij een 20-jarige fietser aanreed. Foto: jdv

Astene -

Gisteren kort voor de middag gebeurde in de Kapellestraat ter hoogte van veevoederfabriek Versele-Laga (Quartes) een verkeersongeval waarbij een 20-jarig meisje uit Lier levensgevaarlijk werd gewond.

Het ongeval gebeurde toen twee vrachtwagens achter elkaar stonden te wachten in het middenvak van de gewestweg Gent-Kortrijk, klaar om de parking van het veevoederbedrijf op te rijden. Toen de tweede vrachtwagen de bocht maakte, kon hij een 20-jarige vrouwelijke fietsster niet meer ontwijken.

Het meisje kwam onder de wielen terecht. De MUG van Gent kwam ter plaatse en bracht het slachtoffer in kritieke toestand naar het UZ. Daar vocht ze gisteren nog voor haar leven.

Het meisje is afkomstig uit Lier, haar vriend woont in Deinze. De vijftigjarige camionchauffeur uit ­Duitsland was zwaar ­aangeslagen.

Fietspad langs spoorweg

‘Het is niet de eerste keer dat langs deze weg een zwaar ongeval met een fietser gebeurt. Daarom plaatste het bedrijf Versele-Laga enkele jaren geleden betonnen afsluitingen tussen de parking en het fietspad’, vertelt politiecommissaris Jos Lannoo.

Ook aan andere op- en ­afritten van de vele handelszaken kwam het al tot zware aanrijdingen.

De gevaarlijkste punten zijn de op- en afritten van de diverse warenhuizen. De omwonenden kijken daarom uit naar de realisatie van het fietspad langs de spoorwegberm tussen het station van Astene en Deinze. Dat zal evenwijdig aan de gewestweg lopen, en gescheiden zijn van het autoverkeer.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio