Dan toch één dag skaten aan sporthal

Compleet streetpark tijdens Skate Fest

Compleet streetpark tijdens Skate Fest

De mannen van E-skate tijdens één van hun acties op de markt vorig jaar. Foto: © Michel Wijne

Eeklo -

De leden van E-Skate, die ijveren voor een skatepark aan de Eeklose sporthal, hebben op vraag van de regionale jeugddienst een project uitgewerkt. Zaterdag 8 september organiseren ze het Skate Fest in de skatezaal, naast de sporthal in de Pussemierstraat.

‘We gingen enthousiast in op de vraag van de regionale jeugddienst’, zegt Roelof Goemaere van E-Skate. ‘Zo zijn we met een 35-tal skaters uit Eeklo en Ursel met de bus het skatepark van Eindhoven gaan bezoeken. De volgende stap was een groter evenement en dat is het Skate Fest geworden.’

Zo is er op zaterdag 8 september van 10 tot 12 uur een skateboard-initiatie voor de beginnende skaters, terwijl vanaf 12 tot 24 uur vrij skaten mogelijk is. En de skaters, die sinds kort niet meer op het Marktplein mogen, zullen er zich alvast kunnen uitleven, want de firma Top Ramps komt een volledig en goed uitgerust skatepark opbouwen in de skatezaal.

Miniramp

‘Bovendien keurde het stadsbestuur goed dat de mini-ramp, die nu in Adegem staat, verplaatst wordt naar de sporthal van Eeklo’, vervolgt Goemare. ‘We zullen binnen dus een compleet streetpark hebben, en buiten een mini-ramp.’ Wie niet zozeer van skaten houdt, kan op 8 september altijd genieten van de dj's die voor de juiste sfeer zullen zorgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio