Assenede krijgt derde eenmanslijst

Assenede krijgt derde eenmanslijst

Luc Vermeire Foto: cte

ASSENEDE -

Met Sterk Assenede (SA) van Vlaams Belang-raadslid (VB) Luc Vermeire komt tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een derde eenmanslijst op in Assenede.

Eerder beslisten ook al Pim De Rudder met Mus-Co-Ku (Museum voor Conceptuele Kunst) en oud-gemeenteraadslid Alex Van Wynsberghe met LeF (Links en Fier) om alleen naar de kiezer te trekken.

Vermeire, die in Boekhoute woont, stapt na tien jaar voorzitterschap uit het VB om zich volledig op zijn eenmanslijst te storten. ‘Het lukt mij niet om met VB een deftige lijst samen te krijgen. Als je aan de toog van een café naar mensen moet hengelen, komt dat ook niet echt fatsoenlijk over. Dus heb ik besloten om er mee te stoppen en met Sterk Assenede mijn kans te wagen.’

Vermeire, die zes jaar geleden de eerste en enige zetel voor VB binnenhaalde, beseft dat het met een eenmanlijst bijzonder moeilijk wordt om verkozen te worden.

Boegbeeld Luc Vermeire mag dan weg zijn, de lijst is verre van dood. ‘We komen voor 100 procent zeker op, met een propere, volwaardige lijst van zeker 5 mensen’, zegt Bart Van Dort (25), een zelfstandig schrijnwerker uit Boekhoute die lijsttrekker én voorzitter van de lokale afdeling wordt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio