Gerenommeerd jongenskoor Choir of King’s College in Sint-Baafskathedraal

OdeGand viert tiende verjaardag

Jongenskoor the Choir of King’s College komt uitzonderlijk naar ons land.

Gent -

De ticketverkoop voor de tiende editie van OdeGand, de traditionele opener van het Gentse cultuurseizoen, loopt als een trein. Blikvangers dit jaar zijn het Choir of King’s College - ‘het beste kinderkoor ter wereld’ - en An Pierlé die het orgel van de Sint-Jacobskerk onder handen neemt.

Het is de tiende keer dat het Festival van Vlaanderen het nieuwe seizoen aftrapt met OdeGand. 

Tijdens het evenevement op zaterdag 15 september zijn er, naast het vuurwerkspektakel op de Graslei, in tien verschillende cultuurhuizen in Gent meer dan zestig concerten te zien.

Stapje verder

‘Voor onze tiende verjaardag gaan we nog een stapje verder dan andere jaren’, zegt organisator Serge Platel. ‘We zijn er in geslaagd om een aantal muzikanten die al lang op ons lijstje stonden naar Gent te halen. De ticketverkoop loopt goed: zeventig procent van de kaarten is al verkocht.’

Blikvangers dit jaar:

The Choir of King’s Collegeuit Cambridge in de Sint-Baafskathedraal: het beste kinderkoor ter wereld. Dit Britse jongenskoor krijgt elk jaar met Kerstmis miljoenen Britten voor de buis en verlaat maar zelden thuisbasis Cambridge.

Stadscomponiste An Pierlé neemt samen met enkele gastmuzikanten het orgel van de Sint-Jacobskerk onder handen voor een eenmalig concert. 

Vuurwerk op de Graslei: OdeGand wordt zaterdag om 22 uur afgesloten met een concert en indrukwekkend vuurwerkspektakel op het water aan de Gras- en Korenlei.

Vlaamse amateurmuziekorganisatie Vlamo brengt dompelt de Korenmarkt zaterdag onder in een gigantische Bolero.

KidsOdeGand: zondag kunnen kinderen samen met een groep drummers en An Pierlé muzikale boottochtjes doen op en rond de Gentse binnenwateren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio