IJzerlaan afgesloten voor afbraak spoorbrug

IJzerlaan afgesloten voor afbraak spoorbrug

Eind juni werd de spoorbrug over het Albertkanaal gedemonteerd. Foto: Infrabel Eric Herchaft

Antwerpen -

Dit weekend breekt Infrabel de spoorbrug van de lijn Mortsel - Antwerpse haven over de IJzerlaan af. Die wordt daarom volledig afgesloten.

Om de werken vlot en veilig te laten verlopen, wordt de IJzerlaan volledig afgesloten voor alle verkeer van vrijdag 17 augustus om 20 uur tot maandag 20 augustus om 4 uur. ‘De brug wordt in stukken gezaagd en vervolgens op vrachtwagens geladen en naar het Albertkanaal gebracht waar de onderdelen verder worden verkleind om ze nadien af te voeren’, aldus Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. ‘Vervolgens gebeurt de afbraak van de landhoofden van de spoorbrug. De plaatsing van de nieuwe spoorbrug is gepland in het voorjaar 2013.’

Alle gemotoriseerd verkeer moet dit weekend omrijden via de Noorderlaan en Groenendaallaan. Fietsers en voetgangers worden omgeleid langs de Merksemsestraat en de Ingenieur Menneslaan. Door de fasering is er geen hinder voor treinverkeer.

Vanaf 27 augustus wordt ook de parallelweg van de IJzerlaan aan de kant van het Albertkanaal enkele afgesloten voor alle verkeer, maar de lokale bereikbaarheid voor bewoners en bedrijven van deze parallelweg wordt verzekerd’, belooft Petit.

Alle bruggen over het Albertkanaal moeten op termijn een vrije doorvaarhoogte van 9,10 meter en een verbreding van de vaargeul tot 63 meter krijgen. Eind juni werd in dit verband ook al de spoorbrug boven het Albertkanaal afgebroken. Infrabel profiteert immers van de gelegenheid om ook haar andere spoorbruggen te vernieuwen. Vanaf november 2012 wordt ook nog de spoorbrug over de Merksemsestraat vernieuwd. Het einde van alle werkzaamheden is voorzien tegen eind 2014. De totale investering bedraagt ongeveer twintig miljoen euro.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio