Niet iedereen ziet de veranderingen

Festivalgangers genieten van Pukkelpop new look

Zon, muziek en veel sfeer. Pukkelpop beleefde een geweldige start. Foto: ppn

Hasselt -

Een nieuwe look en veranderingen. Pukkelpop 2012 is het festival van de nieuwe start. De veranderingen vallen niet bij iedereen op. Het zogenaamde veiligste festival van het land moet gewoon een feest blijven, blijkt uit de reacties van de bezoekers.

Volgens brandweercommandant Bert Swijsen is het duidelijk: ‘Pukkelpop is het meest veilige festival van België.’ Met een veiligheidsdorp, coördinatievergaderingen en tal van ingrepen die het festival omdoopten tot Pukkelpop 2.0 is er veel veranderd.

Toch heeft niet elke festivalganger dat altijd door. ‘We zien wel nieuwe kleurtjes en de bomen zijn natuurlijk weg, maar voor ons is dit nog steeds Pukkelpop en we zien eerlijk gezegd niet veel nieuws’, zeggen broertjes Tim en Daan Truijen. Zij zakten samen met een hele groep vrienden uit Maaseik en omstreken af.

‘Vorig jaar was het snel gedaan dus hebben we dit jaar heel wat goed te maken. We gaan feesten als de beesten. Genieten van de muziek en sfeer en daarbij denken we niet aan alles rondom ons. Mocht de situatie opnieuw beginnen te nijpen, dan focussen we ons daar misschien weer op. Nu is het gewoon genieten geblazen. Prachtig weer, plezant volk. Meer heb je niet nodig om er een heerlijke vakantie van te maken.’

Schaduw

Even verderop staan Arjan Nagel en Laura De Koning met hun vrienden te genieten van het feestje dat Snoop Dogg geeft. De Nederlanders uit Maarheeze bij Maastricht zien wel veel wijzigingen. ‘We zijn de schaduw van de bomen kwijt’, zeggen ze al lachend. ‘Dat valt natuurlijk hard op. Dit is ons derde jaar en we maakten ook die verschrikkelijke editie van 2011 mee. We hebben niet het gevoel dat het nu allemaal anders is, al merk je wel duidelijke verschillen. We zien veel meer kleur en dat bevalt ons wel. We kunnen ook niet langs de vele nooduitgangen kijken en de tenten tellen meer verankeringen in de grond. We hoorden ook dat de traditionele overspanning van de Dance zone is verdwenen en een stevige tent in de plaats kwam. De vlaggenmasten hebben boven ook plastic buizen en vorig jaar was dat nog volledig ijzer. Althans, dat denken we toch.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio