Mode

Alexander Wang vrijgesproken van aanklachten

Alexander Wang vrijgesproken van aanklachten

Foto: rr

De New Yorkse modeontwerper Alexander Wang kan opgelucht ademhalen: alle aanklachten tegen hem werden door de rechter afgewezen. Dat meldt modewebsite Women's Wear Daily. Wang werd door ex-personeelsleden beschuldigd van erbarmelijke werkomstandigheden.

Wang werd ervan beschuldigd dat het personeel ijn zijn atelier in Chinatown, Manhatten lange dagen moesten kloppen, in een ruimte zonder ramen, en dat tegen een erbarmelijk laag loon. Dat kwam in maart aan het licht toen een ex-personeelslid na een ziekenhuisopname klacht indiende. Een dertigtal anderen volgden en er hing de 28-jarige ontwerper een schadeclaim van zo’n 450 miljoen dollar boven het hoofd.

Wang heeft alle beschuldigingen altijd ontkend, maar voelde weinig voor een lange aanslepende rechtszaak. Twee weken geleden kwam het dan ook tot een minnelijke schikking tussen beide partijen, waarna de zaak werd geseponeerd. Beide partijen moeten opdraaien voor hun deel van de gerechtskosten.

'We zijn blij dat de zaak werd geseponeerd, want de beschuldigingen waren ongegrond en compleet vals', liet een woordvoerder van het bedrijf weten aan Women's Wear Daily. De tegenpartij heeft zich nog niet uitgelaten over de beslissing.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees