Bracke: 'Regering spint out of control'

Bracke: 'Regering spint out of control'

Foto: BELGA

Het politieke gespin van de regering - die stelt dat het goed gaat met ons land - keert zich tegen die regering. 'De dingen in het eigen voordeel interpreteren, het hoort er allicht bij. Maar je mag nooit overdrijven. Anders raak je dolgedraaid. Spinning out of control heet dat,' stelt Siegfried Bracke (N-VA) op zijn blog.

De Belgische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar uit het Europees koppeloton gedonderd. Dat bleek eerder deze week uit cijfers van het Europees bureau voor statistiek. Alleen de Portugese en de Italiaanse economie presteerden slechter dan de onze. (Over Griekenland bestaan geen cijfers voorlopig.)

De bevindingen van Eurostat staan in schril contrast met de eerdere, enthousiaste aankondigingen van de regering-Di Rupo als zou ons land 'de gezonde vrouw' van Europa zijn.

Op zijn blog maakt Siegfried Bracke dan ook duidelijk dat hij de regering niet gelooft. En hij denkt dat er nog weinigen zijn, die haar wel geloven.

'Neem bijvoorbeeld John Crombez (SP.A) die u en mij probeert wijs te maken dat dit land de crisis beter doorstaat dan andere landen, net omdat we, zoals dat heet, voorzichtig hervormen. Helaas. (...) Iedereen beseft dat als je achter ligt, je nooit kan inhalen door trager te gaan dan de anderen. Dat is een logica waaraan niet valt te ontkomen.'

Bracke vermoedt dat het de lokale verkiezingen zijn die de traditionele partijen aanzetten tot 'dat soort lichtzinnigheid'.

'Het is menselijk dat zij hun vele burgemeesters en schepenen uit de wind willen zetten met goed nieuws van het federale front. (...) Maar de draai aan de werkelijkheid is dus dolgedraaid.'

De N-VA-lijsttrekker in Gent verwacht een 'omgekeerd' effect. Normaal moeten de lokale politieke mandatarissen worden afgerekend op hun lokale prestaties. Nu gaan ze worden afgerekend op het ondermaats preseteren van de federale regering.

'Ze dreigen een rekening te krijgen waar de meesten van hen weinig mee te maken hebben. En het is deze keer niet die verdomde N-VA, maar de regering zelf die het hen moeilijk maakt.'

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S