Waarde Facebook bijna gehalveerd

Waarde Facebook bijna gehalveerd

Facebook introduceert Timeline voor iedereen

Het aandeel van de netwerksite Facebook krijgt bij het openen van de handel in de VS een nieuwe tik van ruim 6 procent. Daardoor is de waarde van de site in drie maanden bijna gehalveerd.

Het aandeel Facebook trok in mei tegen 38 euro per aandeel naar de beurs. Dat betekende dat het bedrijf in totaal bijna zo'n 100 miljard dollar waard was. De eerste dagen ging het vrij goed, maar al snel zakte het aandeel. Facebook bleek te optimistisch te zijn geweest bij het maken van vooruitzichten.

De oorspronkelijke aandeelhouders konden omwille van beperkingen pas vanaf vandaag een deel van hun aandelen verkopen. Er zouden zo'n 27 miljoen aandelen, of 60 procent meer aandelen verhandelbaar zijn. Door het toegenomen aanbod is de prijs nu opnieuw sterk onder druk komen te staan.

Facebook had bij zijn beursintroductie aangegeven dat er verschillende periodes zouden zijn van blokkering van aandelen, om te vermijden dat er een te grote toevloed zou zijn op de markt. De eerste van die periodes liep af op 16 augustus. In de negen komende maanden kunnen in totaal 1,9 miljard aandelen op de markt komen.

In de vroege handel zakte de waarde van het aandeel Facebook vandaag tot minder dan 19,8 dollar. Dat is bijna de helft van de uitgifteprijs, en ruim 55 procent onder de hoogste koers van 45 dollar, waarop het aandeel even piekte net na de beursgang. Het aandeel kon geen enkele keer boven de uitgifteprijs van 38 dollar sluiten. 

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees