Beauty

Deze beautytrucjes maken je net lelijker

In je ogen wrijven of dagelijks douchen: we moeten er met rimpels, gebroken haren en een overgevoelige huid voor boeten. Lees hieronder welke acht beautyzondes je makkelijk kunt vermijden.

1. Je ogen ontschminken
Het lijkt misschien een vreemde zonde, maar we wrijven allemaal veel vaker in onze ogen dan we denken daarvan krijg je rimpeltjes. Probeer dus te vermijden om nodeloos in je ogen te wrijven en hou bij het verwijderen van je make-up gewoon een doordrenkt wattenschijfje tien seconden op je gesloten ogen.

2. Natte haren borstelen
Een borstel door je kletsnatte haardos halen zorgt ervoor dat je haren makkelijk breken. Nat haar is kwetsbaar, dus gebruik na een douche een wijde kam om je coupe op een zachte manier te ontwarren.

3. Make-up dragen...en ermee gaan slapen
We beseffen dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, maar al je make-up verwijderen voor je onder de wol kruipt is essentieel voor een mooie huid. Een schone huid kan beter ademen en ziet er frisser uit. Was je gezicht vanaf nu dus elke avond, zonder excuus, met olie, melk of een hippe micellaire reiniger. Breng wat micellaire lotion aan op een wattenschijfje en haal al het vuil in een keer weg.

4. Je haren dagelijks wassen
Hoe vaker je je haren wast, hoe vaker dat ook nodig zal zijn. Ook een haardroger is niet lief voor je coupe waardoor ze vet wordt en beschadigd raakt. Probeer dus om je haar niet meer dan drie keer per week te wassen en gebruik tussendoor wat droogshampoo.

5. Make-upborstels gebruiken
Make-upborstels zijn voor bacteriën de ideale plek om zich te nestelen. Om dit te vermijden moet je de borstels na elk gebruik schoonmaken met een speciale reiniger en spoel je ze een keer per week grondig met water en babyshampoo.

6. Te vaak scrubben
Scrubben is belangrijk om dode huidcellen te verwijderen, maar door het te vaak te doen zal je huid overgevoelig worden. Scrub dus maar een keer per week en ga voor een zachte aanpak

7. Krullen, steilen en drogen

Je haar kan erg droog worden door het gebruik van een krultang of een haardroger. Ga dus nooit aan de slag zonder hittebeschermende spray: je haren worden beschermd en blijven beter op hun plaats.

8. Niet genoeg drinken
Het is heel belangrijk om elke dag minstens acht glazen water te drinken, je huid en je gezondheid zullen er dankbaar om zijn.


 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees