Alle diensten worden tegen einde 2013 vernieuwd

Ziekenhuis krijgt grondige facelift

Ziekenhuis krijgt grondige facelift

Ook de inkom van het ziekenhuis krijgt een facelift. Foto: pdv

Oudenaarde -

Het Algemeen Ziekenhuis start deze maand met een nieuwe reeks verbouwings- en uitbreidingsprojecten. Tegen einde 2013 moet het Oudenaardse ziekenhuis nagenoeg volledig verbouwd en vernieuwd zijn.

‘De vorige jaren werd intensief gewerkt aan een nieuw masterplan voor het AZ Oudenaarde’, licht algemeen directeur Ann De Maere toe. ‘Dit plan bevat de toekomstvisie van het ziekenhuis en beschrijft hoe dit kan worden ingepast in de bestaande gebouwen. Alle diensten, waarvan sommige vandaag dringend nood hebben aan aangepaste huisvesting, zullen worden verbeterd. De werken worden uitgevoerd in verschillende fasen omdat alle diensten van het ziekenhuis, ook tijdens de bouwwerken, operationeel blijven. Het Sint-Elisabetgebouw, waar de administratie van het OCMW was gehuisvest, krijgt zijn vroegere functie als ziekenhuisgebouw terug. Dit gebouw wordt met liften en een trap verbonden met het bestaande ziekenhuisgebouw. Alle werken zullen tegen december 2013 beëindigd zijn.’

Herinrichting

Om meer comfort en service te bieden aan de patiënten en om de patiëntenstromen te scheiden, worden de wachtzaal en de balie van de dienst radiologie heringericht. De vernieuwde dienst zal beschikken over twee RX-zalen, een CT-zaal, echoruimten en een mammografieruimte.

De Spoeddienst wordt ruimer gehuisvest. De dienst wordt uitgerust met onder andere twee reanimatiezalen, drie behandelingsruimten, een wachtruimte voor kinderen, een observatiebox, een nachtverblijf met twee tweepersoonskamers, een ontspanningsruimte en een isolatieruimte.

Pijnkliniek

In het hoofdgebouw wordt een digitaal operatiekwartier met vijf zalen, twee endoscopische zalen en een pijnkliniek gebouwd. Voorts zijn een voorbereidingsruimte, een beddenwacht, een pre-anesthesielokaal en een afzonderlijke kinderbox voorzien.

De afdeling intensieve zorgen verhuist naar een nieuw ingerichte dienst in het hoofdgebouw op de derde verdieping. Naast acht individuele patiëntenboxen met sanitair wordt de afdeling uitgerust met een artsenbureel en een centraal gelegen verpleegpost.

De plannen voor de afdeling sterilisatie omvatten een gescheiden inpak- en waszone, een kar- en trollywaskabine, een omkleedsas en een steriele berging. De dienst geriatrie wordt uitgebreid met een bijkomende afdeling met 27 bedden.

Het slaaplabo met twee bedden wordt een afzonderlijke unit op de vijfde verdieping.

De dienst orthopedische heelkunde verhuist van de tijdelijke bouw op het binnenplein naar het hoofdgebouw op de zesde verdieping.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio