Negende editie Mega Open Air is mini-Tomorrowland

Negende editie Mega Open Air is mini-Tomorrowland

Filip Claus organiseert voor de negende keer Mega Open Air op het voetbalveld van Landskouter. Foto: dpw

Landskouter -

Zaterdag vindt met Mega Open Air opnieuw een van de grootste fuiven van de regio plaats. Met ijzersterke dj’s in plaats van de traditionele optredens gooit het festival het dit jaar over een andere boeg.

Met steevast 3.000 bezoekers is Mega Open Air op het voetbalveld van Landskouter één van de grootste fuiven van de streek. Op zaterdag 18 augustus is het weer zover.

Organisator Filip Claus is er opnieuw in geslaagd een puike affiche samen te stellen, al gooit hij het roer om. ‘Geen optreden dit jaar, enkel top-dj's’, klinkt het. ‘Ik zou zelfs van een mini-Tomrrowland durven spreken, want met Laurent Wery, DJ Rebel en Moonflower hebben we drie toppers die al op het festival in Boom speelden. Met gvQ & GFTO hebben we nog een veelbelovend duo. Verder ook nog Soundboy, DJ Christopher, C5 Versus Lolo en Beckero op de affiche.

Belgische toppers

‘Met Milk Inc, Lasgo, Sylver en Ian Van Dahl hebben we alle Belgische toppers al naar Landskouter gehaald. Buitenlandse acts zijn echt onbetaalbaar voor ons. Zo contacteerden we een artiest met een grote hit op z'n palmares en die vroeg 8.000 euro voor een kwartiertje.’

‘Gasten als Armin Van Buren vragen 18.000 euro per uur. David Guetta: 45.000 euro voor drie uur!. Nee, geen spek voor onze bek. We zijn begonnen als grote fuif voor jonge gasten met als ingrediënten: grote namen aan betaalbare prijzen. Acht euro voor een ticket met zo'n line-up, waar vind je dat nog. De prijs voor een consumptie slaat voor het eerst in jaren op van 1 euro naar 1,25 euro, wat nog altijd weinig is. Als we de wereldtop willen vragen, moeten onze prijzen de lucht in, en daar doen we bewust niet aan mee.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio