Maanrock voorziet in aangepaste verkeerscirculatie

Mechelen -

Volgende week is het Maanrock. De podia worden vanaf dinsdag opgesteld en dat heeft ook zijn impact op de verkeerscirculatie in het centrum.

De politie wil de opbouw van de podia en het festivalterrein in de meest veilige omstandigheden laten gebeuren. Daarom werd een aantal maatregelen genomen voor het verkeer. 

‘Op de Grote Markt wordt geen verkeer meer toegelaten vanaf dinsdagochtend. Het verkeer in de Bruul wordt via de Botermarkt en Leermarkt omgeleid. In de Befferstraat en aan de Veemarkt wordt tweerichtingsverkeer ingevoerd en aan de IJzerenleen blijft de bestaande verkeerssituatie van toepassing’, verklaart Maurice Dommicent van de Mechelse politie. ‘Vanaf vrijdag, wanneer ook de podia op de Botermarkt en aan de Wollemarkt worden opgebouwd, wordt er ook geen verkeer meer toegelaten op de Botermarkt. Op de Wollemarkt en aan het Sint-Romboutskerkhof blijft de bestaande situatie van toepassing.’

Volgende week zaterdag en zondag, de twee dagen van Maanrock, zijn heel wat straten in Mechelen verkeersvrij. De parking Grote Markt wordt dan twee dagen gesloten. De parkings Veemarkt, Kathedraal, Hoogstraat en Q-Parking blijven tijdens Maanrock open. De Centerparking is alleen voor abonnees bereikbaar.

Tijdens Maanrock wordt er permanent informatie verstrekt via Twitter: twitter.com/maanrockinfo en twitter.com/PolitieMechelen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio