VOETBALBeker van België - SV Roeselare speelt eerste bekerduel bij FC Luik

Eerste bekerduel echte test voor SV Roeselare

Eerste bekerduel echte test voor SV Roeselare

Simon Wantiez. Foto: VDB

ROESELARE -

SV Roeselare speelt zondagmiddag het eerste bekerduel bij FC Luik. 'Het wordt een eerste echte test', beseft Simon Wantiez, die in het tussenseizoen overkwam van Standard. Wantiez, die in september 20 jaar wordt, tekende een contract voor twee seizoenen bij SV Roeselare.

De talentrijke middenvelder was vorig jaar nog actief bij de beloften van de Rouches. Wantiez doorliep de jeugdrangen van Francs Borains, het huidige Boussu Dour. ‘Bij de U16 kreeg ik de kans om naar Standard over te stappen’, vertelt de jonge middenvelder. ‘Ik was ongelofelijk blij met die kans. Standard is een topclub in België, maar tegelijk besefte ik dat een doorbraak heel moeilijk zou zijn. Ik zou geduld moeten oefenen. Vorig jaar kreeg ik mijn kans bij de beloften. Tussen de beloften en de A-kern gaapt evenwel een grote kloof. Het leek me verstandiger om een stapje terug te doen. Bedoeling is om zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen. De aanpassing verliep heel vlot. Ik kwam terecht in een jonge, gemotiveerde bende. Er lopen enkele routiniers rond die al het jonge geweld in goede banen leiden. Ik had nog geen seconde spijt over mijn keuze. De vereniging is ambitieus en timmert aan de weg.’

Het bekerduel bij FC Luik beschouwt Simon Wantiez als een eerste echte test. ‘De voorbereiding verliep vrij vlot. In de oefenwedstrijden toonden we knappe dingen, maar tegen FC Luik staat er voor de eerste keer echt iets op het spel. FC Luik is geen makkelijke opponent, maar we moeten durven uitgaan van onze eigen kracht’, besluit Simon Wantiez.

Corrigeer