wielrennenNieuwelingenRONDE VAN OOSTENRIJK -

Robbe Ghys verovert witte jongerentrui

Robbe Ghys verovert witte jongerentrui

Robbe Ghys wordt gefeliciteerd door de podiummeisjes.

LUMMEN -

Bondscoach Ronny Van Marcke is onder de indruk van zijn team. Dat ze op topniveau presteerden bewijst de eerste plaats van zijn team in de hoog aangeschreven Ronde van Oostenrijk.

Op een zeer selectief parcours toonden ze allen hun rondecapaciteiten. Een hele week lang zat er in elke schermutseling een blauwe nationale trui en in elke slotfase zaten er enkele landgenoten klaar om de ritzege op te eisen.

Met drie tweede plaatsen grepen ze er telkens nipt naast. Thimo Willems werd tweede in de eerste etappe en snelle Charlie Arimont in de derde en vierde In de laatste zware bergrit werd hij met een banddikte geklopt door Nikla Larsen uit Denemarken.

Ritme

Patrick Müller uit Zwitserland werd de eindwinnaar. Eén van de sterke Belgische renners was Robbe Ghys uit Lummen. Door handkwetsuren na een val op de piste in Elewijt was zijn voorbereidingsperiode niet zo optimaal.

Toch kon hij in de proloog met heel wat hellende stroken al vlug het goede ritme vinden en behouden. Toen hij op het scorebord zijn mooie vierde tijd zag flikkeren, was hij er gerust in.

Vanaf de eerste dag snoepte hij de jongerentrui mee naar het hotel en die moest hij een week lang verdedigen tegen heel wat sterke buitenlanders. ‘Voor onze jongens was dit een ferme fysieke en mentale test. Ze wonnen veel kracht bij en deden internationale ervaring op’, klinkt coach Ronny optimistisch.

Corrigeer


Meest Gelezen Sport