I Megliori mikt vooral op lunch

I Famosi krijgt broertje aan MAS

I Famosi krijgt broertje aan MAS

Fabio Gambone voor zijn nieuwe zaak. Foto: mas

Antwerpen -

Het populaire restaurant I Famosi krijgt er met I Megliore een broertje bij. In de schaduw van het MAS serveert Fabio Gambone Italiaanse lunch.

Van premier Elio Di Rupo tot popsterren als Anastacia en Natalia: allen zijn ze kind aan huis in de typische trattoria aan de Steenbergstraat. Sinds Fabio Gambone een vijftal jaar gelden in Antwerpen neerstreek, was het dan ook elke avond drummen voor een plaatsje in zijn zaak. In een decor van ‘beroemde’ acteurs uit de jaren ‘50 en ‘60, naar wie de naam I Famosi verwijst, floreert de Italiaanse keuken.

Met I Migliore (Italiaans voor ‘de besten’, red.) opent de 43-jarige chef-kok nu een tweede eetgelegenheid aan de Amsterdamstraat. De geboren en getogen Romein stelt er iconen uit zijn vaderland centraal, gaande van Leonardo Da Vinci tot Enzo Ferrari en Giorgio Armani. Toch werd hij vooral verliefd op iets typisch Antwerps.

‘Na de drukte van Het Zuid is de ruimte van het Eilandje een echte verademing. Deze wijk is de nieuwe place to be’, geniet Gambone vanop zijn terras, dat uitkijkt op het Kattendijkdok.

Vlaggetjes

Met de nieuwe locatie komt hij ook zijn klanten tegemoet. Waar I Famosi enkel 's avonds open is, draait het bij I Megliore vooral om de lunch. ‘Ik heb heel wat kennissen die hier vlakbij in de haven werken. Zij smeekten me om 's middags voor hen te koken’, lacht Gambone. Toch blijft hij zelf vooral in de Sint-Andrieswijk. ‘Meestal zal mijn partner Walter Mililli hier in de potten roeren. Maar net als de rest van mijn personeel is hij op en top Italiaans’, verzekert de fijnproever, voor wie de authenticiteit erg belangrijk is. ‘Deze stad is slimmer dan haar toeristen. Enkel met wat Italiaanse vlaggetjes zal je de Antwerpenaar niet lokken.’ I Megliore opent de deuren tegen het einde van deze maand.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio