Verzengende tweede dag biedt weinig kleppers op de affiche

Pukkelpop in slow motion

Sam Sparro deed iedereen glimmen van geluk. Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

Geen grote namen die de bezoekers wegbliezen op de tweede Pukkelpopdag. De hitte haalde het tempo uit het festival. Het werd een dagje slenteren van de ene muzikale ontdekking naar de andere.

Met een voorlopige tussenstand van 123.000 bezoekers vrijdagavond en vandaag een uitverkochte festivaldag – goed voor nog eens 66.000 Pukkelpoppers – spreekt de organisatie van een geslaagde 27ste editie.

De temperaturen flirtten vrijdag met 30 graden en dat was eraan te merken. De tweede dag was lange tijd loom, zelfs lusteloos. Koppeltjes lagen languit in het gras. Uitbaters van pitta-, hamburger- en poffertjeszaken staarden verveeld voor zich uit bij gebrek aan klanten. Iedereen vocht om dat ene plekje in de schaduw. Muzikaal stond er geen beest als Snoop Dogg geprogrammeerd om iedereen te doen rechtveren. Maxïmo Park, de Britse postpunkband, slaagde er niet in de weide uit slow motion te halen.

Keane surfte mee op de verkoeling van de avond en liet de weide een eerste keer ontploffen. Op plaat bij tijden melig, maar live een bulldozer. Duizenden kelen maakten tijdens Crystal ball en Silenced by the night duidelijk dat er nog steeds een festival aan de gang was. Al was Lykke Li, bekend van I follow riversen daarom een trapje hoger in de programmatie, niet veel meer dan een schoonheidsfoutje op de affiche.

De Franse dj SebastiAn zou normaal de Dance Hall verder opwarmen, maar moest wegens ziekte afzeggen. Aan beats om op te feesten echter geen gebrek. Australiër Sam Sparro bracht een funky set, maar het was op de uitsmijter dat iedereen zat te wachten. Dé zomerhitHappiness, in de remix van de Belgische The Magician, deed iedereen glimmen van geluk. De ‘boenkeboenke’ waar je moést bij zijn, werd later op de avond verzorgd door Digitalism en Crookers.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S