Verbod aanplakborden voor kortgedingrechter

ANTWERPEN - De politieke partijen Rood! en PVDA+ pikken het verbod op aanplakborden in Antwerpen niet. Ze hebben een kort geding aangespannen tegen het stadsbestuur.

Op de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie stemde een meerderheid voor een motie waarmee de gratis aanplakborden afgeschaft werden. De borden zouden extra afval met zich meebrengen en vaak gevandaliseerd worden.

De kleine partijen zoals Rood! en PVDA+ voelen zich door die maatregel benadeeld, omdat zij niet de financiële middelen hebben van de grotere partijen om op een andere manier campagne te voeren.

Bovendien overtreedt het stadsbestuur zo zijn eigen politiecodex, want daarin staat dat de stad de gratis aanplakborden ter beschikking moet stellen van de politieke partijen.

Het stadsbestuur wil de politiecodex tijdens de eerstvolgende gemeenteraadszitting aanpassen, maar Rood! en PVDA+ vinden dat die in afwachting daarvan alsnog moet worden nageleefd.

Ze hopen dat de kortgedingrechter het stadsbestuur daartoe zal verplichten. Hun zaken worden normaal gezien op 21 augustus behandeld.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S