Vakantie

Belgen blijer over buitenlandse dan binnenlandse pretparken

Belgen blijer over buitenlandse dan binnenlandse pretparken

Ook in de winter is Disneyland Parijs een geliefd pretpark Foto: epa

Buitenlandse pretparken zorgen voor meer tevredenheid bij de Belgische bezoekers dan de binnenlandse. Bobbejaanland heeft, in ons land, het hoogste aantal 'uiterst tevreden' bezoekers.

 Profacts heeft in de eerste week van augustus 2012 een, naar eigen zeggen,  representatief staal van de Belgische bevolking ondervraagd omtrent pretparken. Het gaat niet om een poll op een website, beklemtoont Profacts, maar om een gedegen marktonderzoek waarbij strikte quota gezet werden op geslacht, leeftijd, provincie en sociale klasse.

Volgens het onderzoek zijn Belgen meer tevreden over buitenlandse pretparken dan over de binnenlandse. 

81% van de bezoekers van Disneyland Parijs zegt uiterst tevreden te zijn over dit pretpark. De top 3 wordt vervolledigd door De Efteling (72% uiterst tevreden bezoekers) en Parc Astérix (71% uiterst tevreden bezoekers).

Het beste Belgische pretpark is Bobbejaanland met 57% uiterst tevreden bezoekers. Daarna volgen Bellewaerde Park (55%), Plopsaland De Panne (54%), Walibi (52%) en Plopsa Indoor Hasselt (52%). Bij Boudewijn Seapark (44%) en Plopsa Coo (35%) is minder dan de helft van de bezoekers uiterst tevreden.

Wat overigens niet betekent dat de bezoekers ontevreden zijn. Voor alle pretparken schommelen die percentages rond de 2 procent. Enkel Plopsa Coo doet het met 8 procent slechter. Daar zijn gewoon te weinig attracties, vinden de bezoekers.

De pluspunten van Disneyland zijn vooral de verscheidenheid aan attracties en hun innovatieve karakter.

Walibi het meest vertrouwde park

Uit het onderzoek blijkt verder dat 3 op de 4 Belgen ooit Walibi bezocht (74%). Voor Bobbejaanland is dat 60% en voor Bellewaerde 58%. Van de buitenlandse parken is de Efteling het meest vertrouwd: 66% van de Belgen geeft aan ooit de Efteling te hebben bezocht.

Het recentere park Plopsaland is aan een enorme opmars bezig is.

Voorts leert het onderzoek nog dat Plopsaland het meest kindvriendelijke park is, Disneyland is het modernste. Parc Astérix in Frankrijk is het meest avontuurlijke park. In ons land is dat Walibi.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees