Mode

Minnie Mouse is het nieuwe stijlicoon op Londen Fashion Week

Minnie Mouse werd uitgeroepen tot mascotte van de komende modeweek in Londen. Het iconische Disney-figuurtje wordt de rode draad in de defilés tijdens Londen Fashion Week.

The Walt Disney Company brengt samen met Londen Fashion Week een eerbetoon aan Minnie Mouse. Ze vroegen aan heel wat klinkende namen om een jurk te ontwerpen met het Disneyicoon in het achterhoofd.

Ontwerpers zoals Richard Nicoll, Katie Hillier, Giles Deacon en Terry de Havilland tonen tijdens de modeweek in Londen hun interpretatie van Minnie.

Zo'n tien ontwerpers zullen elk een Minnie-item ontwerpen voor de occasionele lijn '‘The Minnie Mouse Must Haves’. Er wordt een speciale show opgedragen aan de collectie die geld moet inzamelen voor het goede doel. Elk stuk wordt na de show op eBay geveild voor de Fashion Arts Foundation.

'Minnie Mouse inspireert fans over de hele wereld', vertelt Marc Low, vicepresident van de modeafdeling van The Walt Disney Company aan de Britse Vogue. 'We zijn dan ook erg enthousiast over dit initiatief en over de inspirerende samenwerking', voegt hij eraan toe.

Er zijn ook plannen rond een samenwerking met cosmeticamerken. Ook daar zou er sprake zijn van een Minnie Mouse-collectie maar concrete details werden er nog niet vrijgegeven.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees