Pukkelpop neemt extra maatregelen tegen hitte

De organisatoren van Pukkelpop nemen dit weekend bijkomende maatregelen tegen de hitte. Er wordt op verschillende plaatsen gratis drinkbaar water verdeeld en zonnecrème uitgedeeld.

'Donderdag en vrijdag konden de festivalgangers al genieten van heerlijk zomerweer, maar zaterdag belooft het nog warmer te worden. Er komen preventief extra maatregelen. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt ervoor gezorgd dat alle watereilanden uitgerust worden met waterfilters. Via de lichtkranten zullen de bezoekers te weten komen waar gratis drinkbaar water verkrijgbaar is', zo luidt het vrijdagavond in een mededeling van de Pukkelpoporganisatie.

'Daarnaast krijgt men voor één drankbonnetje twee flesjes mineraalwater, dus een wordt twee. Flesjes kunnen gratis bijgevuld worden aan de twee watereilanden op het terrein. We raden aan om zeker voldoende water te drinken. Via de lichtkranten adviseren we de Pukkelpoppers komende nacht al voldoende water te drinken om dehydratatie te voorkomen. De organisatie roept zoals de voorbije dagen op zich voldoende tegen de zon te beschermen. Extra zonnecrème is verkrijgbaar aan 'The Scream Shops' en in de festivalshops op de campings. Al sinds woensdag kunnen de festivalgangers op de campings zich drie liter drinkbaar water aanschaffen voor slechts een drankbonnetje. Bij extreem warm weer zijn extra waterzakjes beschikbaar aan de verschillende podia of voor de wachtrij aan de kassa's', aldus de organisatie, die er nog aan toevoegt dat de 27ste editie van het festival tot nu toe vlekkeloos verlopen is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees